Paris'te 13 Kasım'da yaşanan terör saldırılarında, 90 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonuna saldırı düzenleyen teröristlerden üçüncüsünün kimliğinin de açıklandığı belirtildi. İntihar bombacısının 23 yaşındaki Starsbourg doğumlu Fuad Muhammed Aggad olduğu ifade edildi.

Paris'teki terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetti / Foto: Reuters


Le Parisien gazetesi, 13 Kasım'da Bataclan Konser Salonu'nda 90 kişinin öldürüldüğü intihar saldırısını düzenlyenler arasında Fuad Muhammed Aggad'ın da olduğunu yazdı. 23 yaşındaki Aggad'ın Strasbourg doğumlu olduğu belirtildi.

Aggad'ın daha önce Suriye'ye gidip geldiği belirlendi


Soruşturmaya yakın kaynaklara göre Strasbourg kentinde yaşayan 23 yaşındaki Aggad'ın, ağabeyi ve bir grup arkadaşıyla 2013 yılı sonunda Suriye'ye gitmiş olduğu belirlendi. Le Parisien gazetesi, Aggad ve yanındaki grubun Strasbourg'lu olduğunu ve 2014 ilkbaharında Suriye'den Fransa'ya geri döndüklerini yazmıştı.

13 Kasım'daki saldırıları terör örgütü IŞİD üstlenmişti


Bataclan Konser Salonu'nda intihar saldırısı düzenleyen diğer iki eylemcinin adları ise daha önce Ömer İsmail Mostefai ve Sami Amimour olarak açıklanmıştı.

IŞİD'in üstlendiği Paris saldırılarında, 90'ı Bataclan konser salonunda olmak üzere toplam 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıların planlayıcılarından biri olduğu belirtilen Salah Abdeslam hala aranıyor. Paris saldırılarının ardından en son Belçika'nın başkenti Brüksel'in Schaarbeek semtinde görüldüğü açıklanan Abdeslam'ın Suriye'ye gitmiş olabileceği belirtiliyor.

BBC