The Daily Beast'in haberine göre Kürdistan Bölgesel Yönetimi verdiği ilanlarla eski ABD askerlerini Peşmerge kuvvetlerine dahil ediyor. Haberde eski bir ABD askeri bölgeye yolculuğunu da anlatarak, havaalanında taşıdığı ekipmandan dolayı zorluk çıkarıldığını, ancak eski ordu kimliğini göstererek geçmeyi başardığını söylüyor.

Başka bir eski asker ise FBI tarafından Chicago'da durdurulduğunu ve teçhizatının alındığını söylüyor. İki asker de doğrudan Süleymaniye'ye uçuş yaptıklarını belirtiyorlar. Peşmergelerin kayıt için kullandığı bir internet sitesi ise kayıt prosedürlerini açıklayarak, "Kürdistan'a geldiğinizde bizim ekibimiz tarafından havalaanından alacaksınız. Amerikalılar/İngilizler tarafından karşılanacaksınız. Kışlaya güvenle götürüleceksiniz" diyor.

Gelenlerin en az bir hafta dinleneceği, eğitim yapacağı, işlemlerini bitireceği söylenirken, sonrasında da silah ve mermi verileceği, acil durum iletişimlerinin alınacağı ve yetenek, akıl sağlığı ve liderlik becerisi gibi şeylerin ölçüleceği söyleniyor. Daily Beast'e konuşan eski ABD askerleri, kendi ekiplerinde 12 ABD'li olduğunu belirtirken, askerlerin pek çok videosunun mevcut olduğu aktarılıyor.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum: Türkiye silah yardımına hazır

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum: Türkiye silah yardımına hazır