PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin Eş Başkanı olan Salih Müslim, Kobani'de IŞİD ile peşmerge arasındaki çatışmalar sırasında yapılan hava saldırılarında kullanılan silahların Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından karşılandığını söyledi.

"HDP İLE DE İLİŞKİMİZ VAR"

Avrupa'da yayın yapan Med-Nuçe isimli televizyon kanalına canlı yayın konuğu olarak katılan Salih Müslim, PYD'nin 2003 yılında kurulan bir parti olduğunu anlatarak, Öcalan'ın dünya lideri olduğunu ve onun fikirlerini uygulamaya çalıştıklarını kaydetti. Kürt partileri ile ilişkileri olduğunu aktaran Müslim, "KYB, IKDP bunların arasında PKK de vardır. HDP ile de ilişkimiz vardır. PJAK ile Güney'deki İslami partilerle de ilişkilerimiz var diyerek" bu tarz ilşkilerin çok normal olduğunu savundu.

Türkiye-ABD görüşmelerinden flaş İncirlik kararı!

Türkiye-ABD görüşmelerinden flaş İncirlik kararı!

"HER ŞEYDEN PYD'Yİ SORUMLU TUTMAYIN"

IŞİD ile savaştıkları süreçte, 20 Ekim 2014 tarihinde koalisyon uçakları tarafından Kobani'ye atılan silah ve mühimmatın KYB'ye ait olduğunu ve parasının onlar tarafından ödendiğini açıkladı. Konuşmasında "Bizi illa PKK ile ilişkilendirmek isteyenlerin başka bir amacı vardır, biz ne karar vermiş isek bunu uyguluyoruz ama bunun bir yolu vardır, Rojava'yla ilgili bazı kararları ben veremem" derken her şeyden PYD'yi sorumlu tutmanın yanlış olduğunu dile getirdi. YPG'nin askeri bir güç olduğunu ve siyasi idaresinin PYD'de olmadığını vurgulayan Müslim, PYD'yi terörize etmenin doğru olmadığını belirtti.

"SURİYE'NİN BARIŞINI İSTİYORUZ"

BM'nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile yaptıkları görüşmelerden de bahseden Müslim, "Biz Suriye'nin bir parçası olduğumuzu söylüyoruz. Biz Suriye devriminin bir parçasıyız, hiç bir zaman ayrı düşünmedik. Onun için planlarımız Suriye içinde vardır. Hem demokratikleşmek, hem ilişkiler bakımından devletlerle ilişki bakımından. Bölgenin ve Suriye'nin bir parçasıyız. Suriye'nin istikrarını ve barışını istiyoruz" diye konuştu.

Sınırdaki Alman Patriotları için şok iddia!

Sınırdaki Alman Patriotları için şok iddia!