Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede Suriye’de devam IŞİD operasyonları çerçevesinde Türkiye, ABD, İran, Suudi Arabistan ve Irak’la çalışmaları sürdürme emri verdi.

Yabancı ortaklarla çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Putin, “Çünkü Türkiye, Suudi Arabistan, ABD, İran, Irak ve diğer komşu ülkelerin katkıları olmadan, bu çalışmaları uygun bir şekilde gerçekleştirmiş olamayız.” ifadelerini kullandı.



'SONUÇ ALMAK İÇİN HENÜZ ERKEN'

Rus lider özellikle Türkiye ve ABD ile askeri uzmanlar seviyesinde iletişim kurulmasının gerektiğini vurguladı.

Suriye’de gerçekleştirilen operasyonlarda görevin en üst seviyede yerine getirildiğini ifade eden Putin, henüz sonuç alınması için erken olduğun kaydetti.

Rus Bakan Türkiye sınırında yaşanan sorunlarla ilgili Türk tarafı ile iletişim kurduklarını belirtti.

“ÖSO İLE HÜKÜMET GÜÇLERİ IŞİD’E KARŞI BİRLEŞMELİ”

Suriye’de krizin siyasi çözümle sonuçlanması gerektiğine değinen Putin, “Bu tür çatışmaların siyasi çözümle sonuçlanması gerekiyor... Son Paris ziyaretimde Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye hükümet güçlerinin IŞİD’le mücadele güçlerini birleştirmeleri gerektiğini önerdi.” bilgisini paylaştı. Rus lidere göre bu yöndeki bir girişim krizin çözümüne önemli katkı sağlayabilir.

CİHAN

Rusya, Hazar Denizi'nden atılan füzelerle IŞİD'i vurdu

Rusya, Hazar Denizi'nden atılan füzelerle IŞİD'i vurdu