[caption id="attachment_950231" align="alignleft" width="670"] FOTO:Cihan[/caption]

IŞİD yerine ılımlı muhalifleri vurduğu için Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin eleştirilerine neden olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iddialarla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Putin "Ilımlı muhalefetin ne olduğunu merak ettiğini" ve “ılımlı olmayan muhalefet arasında ne gibi bir farkı” olduğunu sordu.

SÖZCÜSÜ ARACILIĞIYLA DÜNYAYA SESLENDİ

Rus televizyonuna konuşan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın Suriye’de başlattığı hava operasyonlarına değindi. “Rus savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD yerine, başkalarını hedef aldığı” yönündeki iddiaları kesin dille yalanlayan Peskov, “Gerçekten partnerlerimiz böyle düşünüyor. Onların görüşüne göre saldırı IŞİD’i değil, ılımlı muhalefet adlandırılan birilerini hedef alıyor. Gerçi henüz birileri bu ılımlı muhalefetin ne olduğunu anlatamıyor. Putin ise canlı şekilde merak ederek şunu soruyordu: Ilımlı muhalefetin ılımlı olmayan muhalefetten ne gibi farkı var?” dedi.

"SUUDİLER DE ÇOCUK VE KADINLARI VURDU"

Sözcü Peskov, Putin'in 29 Eylül’de Yemen’deki bir düğüne yönelik saldırıyı hatırlattığını aktardı. Peskov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın hava operasyonu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiğine dikkat çekti. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun bombardımanı, Yemen'deki bir düğüne töreninde aralarında çocuk ve kadınların da olduğu en az 131 kişiyi öldürmüş, onlarca kişi yaralamıştı. (Cihan)

Ankara ile Moskova anlaştı: Türk Akımı’nda kapasite düşüyor

Ankara ile Moskova anlaştı: Türk Akımı’nda kapasite düşüyor