Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Belgrad'da Türk meslektaşımla (Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu) görüşmeyi reddetmeyeceğim" dedi.


AGİT Bakanlar Toplantısı için Belgrad’a gelen Lavrov, Mevlüt Çavuşoğlu ile uçak krizinin aşılması için görüşme masasına oturacağına dair ikinci sinyali vererek “Umarım Türk Bakan bana yeni bir şeyler söyleyecektir. Yoksa çok yazık olur. Zaten kendisinin bana aramızda yaptığımız son telefon görüşmesinin çarpıtılarak kamuya duyurulması hususunda söyleyecek çok şeyi olmalı” dedi.

Sırpça bir tercüman aracılığıyla konuşan Lavrov, "Eğer yeni bir yeni bir şey yoksa üzüleceğiz" dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'nın Belgrad'da görüşme talebine olumlu baktıklarını belirterek, Çavuşoğlu ile görüşebileceği sinyalini vermişti.

Lavrov, Bugün ilk yaptığı açıklamada Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeyi reddetmeyeceğini açıklamıştı.

NATO "AKDENİZ'E GELECEĞİZ" DEDİ


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün akşam Türkiye’nin güvenliği için Akdeniz’e uçaklar ve savaş gemileri gönderileceğini duyurmuştu.

Brüksel’de, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, Rusya ile ilişkilerde öngörülebilirliği yeniden sağlamanın yollarını da ele alacaklarını belirterek, kontrolden çıkabilecek olayları ve kazaları önlemek için şeffaflık ve risklerin azaltılması üzerinde çalışacaklarını söylemişti.