Foto: Reuters


Rus hava güçlerinin Suriye'de üç haftada 819 hedefi vurduğunu açıklayan Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rusya'nın hava operasyonları nedeniyle saldırı kapasitelerini yitiren teröristlerin, Türkiye ve Ürdün'e kaçtığını söyledi.

TERÖRİSTLER TÜRKİYE VE ÜRDÜN'E KAÇIYOR


Rus haber ajansı Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rus hava güçlerinin, Suriye'deki operasyonların başladığı 30 Eylül'den bu yana 934 sorti gerçekleştirdiğini ve 819 hedefinin imha edildiğini söyledi. Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle terörist grupların saldırı kapasitesini kaybettiğini belirten Kartapolov, ''Bu nedenle gruplar hâlinde Türkiye ve Ürdün'e kaçıyorlar. Teröristlerin bazı saha komutanları Suriye ordusuna bölgesel ateşkes ve müzakere önerdi" dedi.


SALDIRI IŞİD KONTROLÜNDEKİ BÖLGEDE OLDU


Rus güçlerinin Deyr ez-Zor’da IŞİD’in Irak’tan ikmal için kullandığı bir köprüyü yok ettiğini sözlerine ekleyen Kartapolov, “Kaydetmek isterim ki saldırı, Amerikalı ortaklarımızın iddialarının aksine, tamamen IŞİD kontrolünde bulunan bölgede gerçekleştirildi” ifadesini kullandı.

Bu arada Rus yetkili, Suriye ordusunun  Halep, Lazkiye, İdlib, Humus ve Şam'da kara operasyonları düzenlemeye devam ettiğini de söyledi.