FOTO:DHA


Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik operasyon yapan Rusya hava kuvvetlerine ait tüm uçakların görevlerini tamamladıktan sonra üslerine döndüğünü açıkladı. Türkiye’nin Suriye sınırında kimliği belirlenemeyen insansız hava aracını (İHA) vurduğu yönündeki açıklamaları ile ilgili cevap veren Konaşenkov, “Bölgede görev yapan tüm uçaklarımız Hmeymim’de bulunan hava üssüne döndü.” dedi.

Rus askeri yetkili, “Rusya'ya ait insansız hava araçları da Suriye bölgesinde durumu gözlemliyor. Onlar belirlenen takvimde görevlerini yerine getiriyor.” bilgisini verdi.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada Suriye sınırında angajman kuralları gereği hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir İHA’nın angajman kuralları gereği 3 kez uyarıldıktan sonra vurularak düşürüldüğünü açıkladı.

Kilis’in merkez bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında 12.30’da meydana gelen olayda PKK’nın Suriye kolu PYD’nin kontolündeki bölgede uçan ve hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen İHA’nin düşürüldüğü belirtildi.

ABD: RUSYA'DAN ŞÜPHELENİYORUZ

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili ise "Türkiye'nin düşürdüğü insansız hava aracının Rusya'ya ait olduğundan şüpheleniyoruz" dedi.

Türk F-16'ları sınırda hava aracı düşürdü!

Türk F-16'ları sınırda hava aracı düşürdü!



Fuat Avni'nin iddiaları gerçek mi oluyor?

Fuat Avni'nin iddiaları gerçek mi oluyor?



Türkiye'nin düşürdüğü insansız hava aracı (İHA) dünya basınında

Türkiye'nin düşürdüğü insansız hava aracı (İHA) dünya basınında