Geçtiğimiz günlerde Macaristan-Sırbistan sınırındaki Röszke kasabasında polisle sığınmacılar arasından çıkan arbede sonrası polisten kaçmaya çalışan sığınmacılara tekme atan ve kucağında çocuğuyla koşan bir babaya çelme takıp yere düşüren kadın kameraman Petra Laszlo, tüm dünya tarafından eleştirilmiş ve acımasız olarak nitelendirilmişti.



Macaristan Szeged polis merkezi konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Petra Laszlo'nun şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığını ve tutuksuz yargılanacağını bildirdi.



"DOĞRU KARAR VEREMEDİM, ÖZÜR DİLERİM"

Olay sonrasında hükümete yakınlığıyla bilinen muhafazakar görüşlü Magyar Nemzet gazetesine bir mektup yollayarak açıklama yapan Laszlo, "Yüzlerce kişi benim tarafıma doğru geliyordu. O an paniğe kapıldım ve doğru karar alamadım. Bir anne olarak olanlardan dolayı üzgünüm" dedi.



"KALPSİZ VE IRKÇI DEĞİLİM"

Yaptığının sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Petra Laszlo mektubunu “Ben çocuklara tekme atan kalpsiz, ırkçı kameraman değilim. Ne siyasal cadı avını ne hakaretleri ne de ölüm tehditlerini hak ediyorum. Ben şimdi sadece yanlış karar vermiş, küçük çocukları olan işsiz bir anneyim. Gerçekten çok üzgünüm” ifadeleriyle bitiriyor.



Kameralara yansıyan görüntülerde, sığınmacılara tekme atıp çelme taktığı görülen Petra Laszlo'nun aşırı sağcı Jobbik partisine yakınlığıyla bilinen N1TV kanalındaki işine son verilmişti.

Kadın kameraman mülteciye tekme attı

Kadın kameraman mülteciye tekme attı