Foto: Corbis


Dünyaca ünlü astrofizikçi Stephen Hawking, dünya dışı varlıkların ya da bilinen adıyla uzaylıların, dünyayı istila edebileceğini, insanlığın yeni bir yaşam alanı bulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Spain’s El Paris'e röportaj veren Stephen Hawking, matematiksel olarak Dünya Dışı varlıkların var olduğunu kabul etmenin mümkün olduğunu, bu varlıkların uygun bir gezegen arayışında olabilecekleri için dünyayı işgal edebileceğini söyledi. Hawking, 'göçebe' olarak tabir edilen dünya dışı varlıkların bir kısmının kendi yaşam alanlarını tükettiği için, uygun bir gezegen arayışında olabileceklerini ve eğer Dünya onlar için uygun olacaksa bu durumun dünyanın işgali ile sonuçlanabileceği olasılığının mevcut olduğunu söyledi.

'İNSANLIK KENDİ SONUNU GETİRECEK'

Hawking, insanlığın kendi sonunu kendinin getireceğini de vurguladı. Bu durumun doğal afetler veya nükleer savaşlar ile olabileceğini öngören Hawking, insanlığın oluşturacağı bu yıkımın, “Tanrı” ile ilgili olmadığını aktardı. Kendi düşüncesinin, ünlü Fizikçi Einstein gibi olduğunu ve Evren’in geçmişinin, Doğa Kanunları ile açıklanabileceğini de söyleyen Hawking, bu konuda yine Tanrı’dan beklenti içinde olmanın gerekmediği yineledi.

'GİDİN VE BAKİR GEZEGENLERİ BULUN'

Stephen Hawking ayrıca, durum her ne olursa olsun matematiğin gösterdiği yolda, insanlığın evrenin başka bir ucunda yaşam alanı bulması zorunluluğunun olduğunu, aksi halde dünya yaşamının öyle ya da böyle kaynaklarını tüketeceğini belirtti. Hawking’in son sözleri ise, “Uzay’ın derinliklerine gidin ve bakir gezegenleri bulun” şeklinde oldu.

Stephen Hawking: Kara deliklerden çıkış yolu olabilir

Stephen Hawking: Kara deliklerden çıkış yolu olabilir