Foto: alkhaleejonline.net


Devrim Muhafızları Ordusu bir açıklama yaparak, General Hüseyin Hamdani'nin ölüm haberini doğruladı. Hamdani'nin Suriye'nin Halep kentinde öldürüldüğü ifade edildi.

Hamdani'nin bölgede danışmanlık görevi yaptığı belirtiliyor. Hamedani, İran'da 2009 yılında yapılan tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası muhaliflere baskı yaptığı gerekçesiyle AB'nin yaptırım uyguladığı İranlılar arasındaydı. Devrim Muhafızları'nın askeri danışmanlarının, Lübnan'daki Hizbullah güçleriyle birlikte Suriye'de konuşlandığına dair haberler çıkmıştı. İran ise Suriye'de askeri gücü olduğu yönündeki haberleri yalanlıyor.

"IŞİD İLK DEFA HALEP'E BU KADAR YAKIN"

Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Cuma günü Halep'e yaklaştığını duyurdu. Gözlemevi sözvüsü Rami Abdurrahman, IŞİD'in Tel Qrah, Tel Susin, Kafar Qares ve Medrese el Mushat'taki diğer muhalif güçleri çıkardığını söyledi. IŞİD, Esad'a bağlı birliklerin bulunduğu cepheye 20 kilometre yaklaşmış oldu. Abdurrahman, "IŞİD Halep'e hiç bu kadar yaklaşmamıştı, bu onların en büyük ilerleyişi" dedi.

BBC

ABD'den sonra Rusya da PYD ile temasa geçti

ABD'den sonra Rusya da PYD ile temasa geçti