Zanlılar bugün mahkemeye çıkarılırken, terörle mücadele ekiplerinin bu kişilere ait bir avcı bıçağı, bir bayrak ve evlerinde bulunan diğer malzemelere el koyduğu belirtildi. Australya geçen yıldan bu yana saldırı olasığına karşı üst düzeyde alarmda. Aralık'ta Sydney'deki bir kafede rehin alınan 18 kişiden 2'si ölmüştü. İran asıllı Man Harun Monis adlı saldırgan da operasyon sırasında öldürülmüştü.

GÖZALTI VE BASKINLAR SALDIRILARI ENGELLİYOR

BBC Sydney muhabiri Jon Donnison, polisin daha önce de kafa kesme eylemi planladıklarından şüphelenilen bazı kişileri gözaltına aldığını aktarıyor. Eylül'de Sydney'nin merkezinde bir kişiyi rehin alıp üzerine IŞİD bayrağı geçirdikten sonra öldürmeyi planladığı öne sürülen bir kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltıların aynı ay içinde terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği baskınlarla bağlantılı olduğu açıklanmıştı.
Polis, Sydney ve Brisbane'deki baskınlarla Avustralya'da düzenlenecek saldırıları engellediğini söylüyor.

TERÖR ALARMI İLK KEZ YÜKSEK SEVİYEDE

Aralık'ta Avustralya tarihinde alarm seviyesinin ilk kez yüksek seviyeye çıkarılmasından bu yana toplam 11 kişi hakkında saldırı planladıkları iddiasıyla dava açıldığı belirtiliyor.
Baskınlarda hedef alınan kişilerin Irak ve Suriye'nin önemli bir bölümünü ele geçiren IŞİD örgütüyle bağlantısı olduğı iddia ediliyor. Bu kişilerin IŞİD'in saflarında savaşacak kişilere yardım ettiği öne sürülüyor.