Tayland’ın Samut Prakan şehrinde meydana gelen kazada, 22 tekerlekli bir nakliye aracı kontrolünü kaybederek bir elektirk direğine çarptı, bu çarpışma sonucu zincirleme reaksiyon oldu ve 46 elektirk direği daha devrildi. O sırada yoldan geçen 37 aracın da zarar gördüğü bildirildi.

Olayın yaşandığı Theparak caddesinin 17-19 kilometreleri arasında Suthep Iam-samarng (48), hakimiyetindeki 22 tekerlekli uzun nakliye aracını dönüşte en sol şeride almak isterken aracın arka kasası bir elektrik direğine çarptı ve direğin devrilmesine neden oldu.



Hızlıca devrilen direk, diğer elektrik direkleri arasında zincirleme reaksiyona sebep oldu ve toplam 47 direk daha devrilerek, yolu kullanılamaz hale getirdi. Olayda kimsenin ciddi bir yara almadığı belirtilirken, yoldan geçen 37 aracın zarar gördüğü bildirildi.

Kaza, olay yerinde trafiğin kilitlenmesine ve 10 kilometreyi bulan kuyruklar oluşmasına neden olurken, yetkililer güvenlik amacıyla elektriklerin kesildiğini, bu gece direklerin hepsi yerine tekrar dikildiğinde yeniden elektrik sağlanacağını duyurdu. Kazaya sebep olan sürücünün ise dikkatsiz araç kullanmak ve kamu malına zarar vermek suçlarından yargılanacağı belirtildi.

Klima açmayan şoföre ceza

Klima açmayan şoföre ceza