Çin devlet kanalında yayınlanan görüntülerde, 85’i erkek 24’ü kadın Uygurlu vatandaşların hepsine terörist gibi muamele edilip, elleri kelepçeli ve başlarına çuval geçirilmiş halde ülkelerine geri gönderildikleri yer alıyordu. Ayrıca Çin'de yayınlanan bu habere göre; "109 Uygur önce Türkiye’ye girip, ardından cihad etmek için Suriye ve Irak’a gidip IŞİD gibi terör örgütlerine katılacaklardı" ifadeleri yer alıyordu.


Video’da Tayland’ın Songkhla bölgesinden havalanan uçağın Çin’de nereye gittiğine dair bir bilgi yer almıyor ve şu an Uygurların nerede olduklarına dair bir haber yok.

TÜRKİYE'YE GÖNDERİLEBİLİR

Tayland hükümet sözcü vekili Sansern Kaewkamnerd yaptığı açıklamada geri kalan 60’a yakın Uygur için yapılan kimlik tespitinin ardından ülkelerinde herhangi bir terör suçu kaydı olup olmadığına bakılacağını ve herhangi bir sabit suçu bulunmayan Uygurların Çin ya da Türkiye seçeneklerinden istediklerine gidebileceklerini vurguladı. Bazı kesimlerce bu mesaj geriye kalanların Türkiye'ye gönderileceğinin habercisi olarak yorumlandı.

DHA