Daily Telegraph, manşetinde yer alan bu özel haberinde, ABD'nin IŞİD'le savaşan Kürt güçlere ağır silah yollanmasını girişimlerini engellediğini öğrendiğini bildirdi.
Haberde özetle şu ifadeler yer aldı: "Körfez ülkeleri ve başka ülkelerden üst düzey yetkililer gazeteye, IŞİD'le mücadele etmek amaçlı daha güçlü planların parçası olarak, Kürtlerin doğrudan silahlandırılması konusunda Obama'yı ikna girişimlerinin tümünün başarısız olduğunu söyledi."

"AVRUPA ÜLKELERİ DESTEK İÇİN SİLAH SATIN ALIYOR"

"IŞİD'le başarılı bir şekilde savaşan Peşmerge, onları Erbil'den geriye doğru itiyor ve Suriye'deki Kürtlerin desteğiyle Irak'ın kuzeydoğu bölümlerinde kontrolü yeniden tesis ediyor. Ancak bunu eldeki silah imkânlarıyla idare ederek yapıyorlar. Kürtleri silahlandırmak için birkaç Avrupa ülkesi tarafından milyonlarca Sterlin değerinde silah satın alındı. Ancak IŞİD'e karşı askeri operasyonları yöneten Amerikalı komutanlar silah transferini engelliyor."

FT: Kürtler daha fazla söz sahibi olacak

FT: Kürtler daha fazla söz sahibi olacak

"IŞİD AMERİKAN, KÜRTLER  SOVYET SİLAHLARIYLA SAVAŞIYOR"

Telegraph, "Kürt güçlerin en önemli şikâyetlerinden birinin, IŞİD'in Irak ordusunun terk ettiği modern Amerikan silahlarıyla savaşırken kendilerininse eski moda Sovyet silahlarıyla savaştıkları olduğunu" yazıyor. Gazete, "en az bir Arap devletinin, ABD'nin muhalefetine rağmen Peşmerge güçlerine silah göndermeyi değerlendirdiğinin anlaşıldığını da" bildirdi.

Peşmerge IŞİD mayınına böyle basmış

Peşmerge IŞİD mayınına böyle basmış