Başkent Tiflis'teki Özgürkük Meydanında toplananlar, hükümetin ekonomi politikasını protesto etti. Göstericilere konuşan Ulusal Birlik Partisi üyeleri 2012 parlamento seçimleri sonrası başa gelen hükümet ile ülkenin ekonomisinin geriye gittiğini ve bundan etkilenen halkın fakirleştiğini söyledi.

Parti üyeleri hükümeti Rusya ile Abhazya ve Güney Osetya arasında imzalanan "ittifak ve entegrasyon" anlaşmalarına etkisiz kalmakla suçladı.

Ulusal Birlik Partisi'nden Davit Bakradze, Gürcistan'da her alanda gelişme ve ilerlemenin durdurulduğunu ve insanların maddi durumlarının daha kötüye gittiğini belirtti ve Anyasaya uygun bir şekilde hükümetin değişmesi gerektiğini savundu. Ulusal Birlik Partisi iktidara geldiğinde siyasi ve ekonomik af ilan edecekleri sözünü veren Bakradze, toplumsal uzlaşıyı sağlayacaklarını söyledi.

Hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı için Gürcistan'a dönemeyen Eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ikamet ettiği Brüksel'den canlı yayınla protestoculara hitap etti. Saakaşvili, "Eminim kısa bir süre içerisinde karşımdaki tüm engelleri aşacağım ve vatanı kurtarmak için sürdürülen bu ortak mücadeleye katılmak için yanınızda duracağım" dedi.

Saakaşvili şunları söyledi:

"Gürcistan'ı 1990'lı yıllardan kalma cehennemden, bataklık ve umutsuzluktan kurtarmak için 2003 yılında yine bu meydanda toplanmıştık. Bugün maalesef bizi tetikleyen yine 2003'teki amacımızdır. Ülkemizi, düştüğü aynı bataklıktan ve geleceğini bekleyen tehlikeden kurtaracağız. Ülkemiz gelişmeden şimdilik uzaklaştı. Gürcistan'ı bu yıkıcı hükümetten kurtarmalıyız. Geçmişi unutarak aynı amaç uğruna geleceğimiz için birleşmeliyiz. Eğer birlik olursak Gürcistan ilerleme ivmesini tekrar yakalayacak. Şimdi Tiflis'te değilim. Avrupa'nın başkenti Brüksel'deyim ama nerede olduğum fark etmiyor. Bulunduğum her yerde Gürcistan'la nefes alıyorum. Bulunduğum her yerde Güneş Gürcistan'dan doğuyor ve Gürcistan'dan  batıyor."

Protestonun sonunda göstericilere hitap eden Ulusal Birlik Hareketi lideri Milletvekili Goka Gabaşvili de, "Gerekirse biz kalıcı protestolara devam edeceğiz. Anayasanın bize verdiği hakkı kullanacağız. Parlamentoda  hükümeti göndermek amacıyla imza toplamaya başlayacağız" dedi.

Açıklama yapan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Khatuna Gogorişvili, hükümetin ekonomi politikaları nedeniyle halkın refah seviyesinin düştüğünü söyledi. Düzenledikleri protestoda hükümeti istifaya çağırdıkları ifade eden Gogorişvili, kısa sürede geçici hükümet kurulması ve erken seçimlere gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Protestoya katılan Gürcü şair David Dephy yaptığı konuşmada, "Ülkeyi yönetenler özgür insanın haklarına zarar veriyorlar. Ülkenin başarılı yönetilmesi için hükümette çalışanların insan haklarına saygılı olması gerekir" diye konuştu.

Hükümete taleplerini dile getiren göstericiler daha sonra hükümet binasının karşısına geçerek sembolik "kırmızı kart" gösterdi.