Almanya’nın Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde süren Tuğçe Albayrak davasında dokuzuncu duruşma yapıldı. Karar öncesi mütalaasını sunan savcı, katil zanlısı Sırp genci Sanel M.’nin 3 yıl 3 ay ceza almasını istedi. Frankfurter Rundschau’nun haberine göre, 18 yaşındaki Sanel M’nin 15 Kasım 2014 tarihinde Tuğçe Albayrak’a tokat attığını kabul ettiğini hatırlatan savcılık, zanlının attığı tokatla yaralamaya bağlı olarak ölüme sebebiyet verme fiilini işlediğinin sabit görüldüğünü belirterek ceza almasını talep etti.

Tuğçe hayat verdi

Tuğçe hayat verdi

"ZANLININ AĞIR KİŞİLİK SORUNLARI VAR"

Tuğçe Albayrak davasında, başından beri zanlı Sanel M.’nin tokat attığı sabitti. Tartışılan ise bir tokadın ölüme neden olup olamayacağı konusuydu. Savcılık, atılan bir tokadın kişinin bayılmasına ve devamında oluşabilecek yaralanmalara bağlı olarak hayatını kaybetmesine neden olabileceğini dile getirdi. Sanel M.’nin önceden de suç işlediğine atıfta bulunan savcılık, “Zanlının ağır kişilik sorunları ve yetiştirilmesi süresindeki eksiklikler de göz önünde bulundurulduğunda, belirli bir süre cezaevinde rehabilite edilmesine ihtiyaç var” diyerek, zanlının gençlik suçları kapsamında 3 yıl 3 ay cezalandırılmasını istedi.

Cesur Tuğçe'nin davası başlıyor!

Cesur Tuğçe'nin davası başlıyor!

Tuğçe Albayrak davasında karar 16 Haziran Salı günü açıklanacak. Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde görüşülen davada, katil zanlısı Sanel M. yaralamaya bağlı olarak ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla yargılanıyor.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Tuğçe Albayrak 15 Kasım 2014 tarihinde bir restoranda tacize uğrayan 15 yaşlarında iki Alman kıza yardım etmek isteyince, Sanel M. ile aralarında tartışma çıkmıştı. Sırp gencinin yumruk darbesiyle başını yere çarpan Tuğçe komaya girmişti. Günlerce makinelere bağlı olarak kalan Tuğçe’yi hayata bağlayan makinelerin fişi, ailesinin kararıyla 23’üncü doğum günü olan 28 Kasım’da çekilmişti.

Tuğçe'nin katil zanlısına şok saldırı

Tuğçe'nin katil zanlısına şok saldırı