Almanya’nın Offenbach kentinde tacize uğrayan iki Alman kıza yardım etmek isterken, Sırp bir gencin saldırısıyla hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, bağışladığı organlarıyla beş kişiye hayat verdi.

Tuğçe adına ailesi ve yakınları tarafından açılan Facebook sayfasında paylaşılan bilgiye göre, Tuğçe’nin organları üç kişiyi ölümden kurtarırken, iki kişinin ise sağlığına kavuşmasını sağladı.

Tuğçe Albayrak'ın ölümüne küpesi neden olmuş

Tuğçe Albayrak'ın ölümüne küpesi neden olmuş

Facebook sayfasında paylaşılan mesajda,”Merhaba. Bugün aldığımız güzel bir haber bu sabah yüzümüzü güldürdü. Tuğçe'nin organları hayati tehlikesi olan üç kişiye yaşama şansı verdi. Daha başka iki hasta ise yeni organlar sayesinde daha uzun bir ömür ve daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olacak. Size bu sevindirici haberi vermekten ötürü çok sevinçliyiz. Hepinize güneş altında iyi bir gün diliyoruz” denildi.

DURUŞMANIN 24 NİSAN’DA BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Bu arada, Tuğçe Albayrak’ın katil zanlısı 18 yaşındaki Sırp genci Sanel M. hakkında, savcılık tarafından yaralama sonucu ölüme sebep vermekten dava açılmasına karar verilmişti. Hazırlıkları süren davanın kesin olmamakla birlikte 24 Nisan’da açılabileceği belirtiliyor.

DHA