Ülkenin doğusundaki Kalküta kentinden polis yetkilileri, 23 Kasım'da başlayan olayın bir aydan fazla süre devam ettiğini ve en az iki yerde gerçekleştirildiğini söyledi. Yetkililer, örgütlü bir çetenin yalnız kadın turistleri hedef aldığından şüphelenildiğini belirtti.

Hindistan'da kamuoyuna yansıyan tecavüz vakalarındaki artış ülke çapında tepkiye neden oluyor.

 

'ÇETENİN DİĞER ÜYELERİ ARANIYOR'
Kalküta Emniyet Müdürü Kanti Ghosh konuyla ilgili BBC Hintçe Servisi'ne konuştu. Ghosh, 23 yaşındaki kadının şehrin yabancı turistler açısından popüler bir alanındaki bir otele yerleştiğini, daha sonra kardeş oldukları belirtilen iki adamın turist rehberi olduklarını söyleyerek kadına yanaştıklarını söyledi. Ghosh, olayı şöyle anlattı:

"Adamlardan biri çok akıcı Japonca konuşuyordu. 'Biz rehberiz ve sizi gezintiye çıkarmak istiyoruz' dediler. 23 Kasım'da onu Digha'ya (Batı Bengal eyaletindeki bir sahil mesire yeri) götürdüler. Orada ona cinsel saldırı gerçekleştirdiler ve bankamatik kartını alarak 76 bin rupi'sini (Yaklaşık 2 bin 800 TL) çaldılar."

Gosh mağdurun daha sonra Budizm'in önemli kutsal mekanlarından olup aynı zamanda turistik bir yer olan Bodh Gaya'ya götürüldüğünü ve burada başka çete üyelerine teslim edildiğini söyledi.

Emniyet yetkilisi, kadının burada birkaç hafta boyunca esir tutulduğunu ve cinsel saldırının devam ettiğini söyledi.

Mağdurun Aralık ayının sonlarına doğru Varanisi kentine gitmeyi başardığı ve 26 Aralık'ta Japonya Konsolosluğu üzerinden bir şikayette bulunduğu belirtildi.

Gosh, saldırganlardan üçünün Bodh Gaya, ikisinin ise Kalküta'da yakalandığını söyledi. Gosh ayrıca aynı çetenin üyesi olduğu düşünülen dört kişinin daha arandığını belirtti.

OTOBÜSTE TOPLU TECAVÜZ VAKASINDAN BERİ GÜNDEMDE
Hindistan'daki tecavüz vakaları, iki yıl önce Delhi'de bir öğrencinin bir otobüste toplu tecavüze uğramasından bu yana hem ülke hem de dünyada büyük dikkat çekiyor.

Bu vakalara hem Hindistan'da hem de uluslararası çapta tepki gösteriliyor. Hindistan'da kadın örgütleri sık sık gösteriler düzenliyor.

Hindistan'da 2013'te bir İsviçreli bisikletçi, bir yıl önce ise bir Danimarkalı turist tecavüze uğramıştı. Vakalar üzerine tecavüzle ilgili yasalar sıkılaştırılmıştı. Hindistan'daki gazeteciler ise bu adımın vakalar konusunda caydırıcı bir etkide bulunmakta başarısız kaldığını aktarıyor. (BBC Türkçe)