Fransa'nın güneyindeki Nice şehrinde, bir Yahudi cemaatini korumakla görevli 3 Fransız askeri, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Olay, şehir merkezindeki Galeries Lafayette bölgesinde gerçekleşti.

Fransız polisinden yapılan açıklamaya göre olası bir terör saldırısına karşı devriye gezen 3 Fransız polisinin bıçaklandığı bildirildi.

Yaralı askerlerin durumuyla ilgili olarak henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Saldırganın gözaltına alındığı bildirildi ancak saldırgana yardım ettiği düşünülen 2 kişinin kaçmayı başardığı bildiriliyor.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada sabah saatlerinde düzenlenen terör operasyonları kapsamında Paris ve Lyon'da 8 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Fransa 7 Ocak tarihinde, ünlü karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine yapılan terör saldırıları ile başlayıp, günlerce devam eden terör baskınlarına maruz kalmıştı. Yeni saldırı, Fransa'daki terör kabusunu yeniden akıllara getirdi.

SALDIRGAN TÜRKİYE'DEN SINIRDIŞI EDİLDİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre banliyöden gelen tramvaydan indikten sonra Musevi merkezinin önünde nöbet tutan askerlere yaklaşan saldırgan sırt çantasından uzun bir bıçak çıkartarak kendine en yakın askere saldırdı. Kurşun geçirmez yeleği sayesinde yaralanmayan asker ve diğer iki arkadaşı saldırganı kısa sürede etkisiz hale getirirken ufak bıçak yaraları ile saldırıdan kurtuldular.

Öte yandan saldırganın Türkiye'den sınırdışı edildiği iddia edildi. Fransız iç istihbarat birimleri tarafından yakın takibe alınan saldırganın kimliği Moussa Coulibaly olarak açıklandı. Mousa Coulibaly'nin, 29 Ocak'ta İstanbul'a geldiği ancak Türkiye'ye girişine izin verilmediği ortaya çıktı.  IŞİD saflarına katılmak için Suriye'ye geçmek istediği, sınırdan geri döndürülerek Fransa'ya gönderildiği öne sürüldü.

(FOTO: ARŞİV)