Tayvan Acil Afet Merkezi, 53 yolcusu ve 5 kişilik mürettebatıyla başkent Taypei'den ülkenin ada kenti Kinmın'e giden uçağın Keelung Nehri'ne düşmesi sonucu ölenlerin sayısının 31'e çıktığını, 12 kişinin kayıp, 17 kişinin ise yaralı olduğunu açıkladı.


Yaralıların bölgedeki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü, kayıp olanlar için ise arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edilen açıklamada, 2 yolcunun yanı sıra kaptan pilot, yardımcı pilot ve bir kabin memurunun da cesedinin bulunduğu kaydedildi.



Uçağa ait iki kara kutunun bulunduğu ve dün gece itibarıyla deşifre edilmeye başlandığı belirtildi. Kazanın ardından bin 551 kişinin, 394 araç ve 77 botla, nehirdeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderildiği aktarıldı.

Merkezi Fransa'da bulunan ATR firması tarafından üretilen ATR-72 tipi GE 235 sefer sayılı uçakla, kalkıştan 10 dakika sonra irtibat kesilmişti. Düşerken nehir üzerindeki köprüye çarpan uçağın, bir kanadının koptuğu belirlenmişti. Uçaktaki yolcular arasında 3'ü çocuk 31 Çin vatandaşı bulunuyordu.

TransAsia Havayolları'na ait diğer ATR-72 tipi yolcu uçağı da geçen yıl 23 Temmuz'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Tayvan'ın Pınghu Adası'na acil iniş yaptığı sırada zemine sert şekilde çarpmış, kazada 51 kişi yaşamını yitirmişti.

Tayvan'ın ilk özel havayolu firması olan TransAsia, genelikle kısa mesafeli denizaşırı uçuşlar yapıyor.

AA