Ukrayna'nın doğusunda hükümet birlikleri ile çatışan ayrılıkçıların lideri, askerlerinin ilerlemekte olduğunu ve ateşkes görüşmesi istemediklerini bildirdi. Ayrılıkçı lider Aleksander Zaharçenko, "Donetsk ilinin sınırına kadar gideceğiz" dedi. Rus haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre, Zaharçenko "Artık barış görüşmeleri için ısrarcı olmayacağız" şeklinde konuştu. Ayrılıkçılara Rus birliklerinin de yardım ettiği iddia ediliyor. Ukrayna, Rusya, Fransa ve Almanya çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunmuştu. Ukrayna hükümet birliklerinin, son haftalarda yoğun çatışmalara sahne olan Donetsk havaalanının ana terminalinden çekildikleri bildiriliyor. Hükümet ordunun hâlâ havaalanının bazı bölümlerini kontrol altında tuttuğunu, ancak altı askerin öldüğünü, 16'sının da yaralandığını duyurdu.

RUS ASKERLER

Ukrayna ve Batılı müttefikleri, Rus askerlerinin ağır silah ve cephane ile ayrılıkçıların saflarında çarpıştığını öne sürüyorlar. Moskova ise sadece Rus gönüllülerin çatışmalara katıldığını kaydediyor. Zaharçenko, Donetsk'in sınırlarına kadar ilerleyeceklerini söylerken, "Başka yönlerden tehdit görürsek, onu da etkisiz hale getiririz" diye konuştu.
Ayrılıkçı lider, "Kiev bizim aynı anda üç yöne birden saldırabileceğimizi anlamıyor" dedi.
Birleşmiş Milletler, Ukrayna'da Nisan ayından bu yana süren çatışmalarda ölenlerin sayısının 5 bini aştığını, asıl rakamın çok daha yüksek olabileceğini bildiriyor.