Yaradılış Sütunları'nın bugüne kadarki en detaylı görüntüleri elde edildi. Andromeda Galaksisi'nde çekilen 13 bin yeni fotoğrafın bir araya getirilmesiyle, teleskop şimdiye kadarki en büyük fotoğrafı oluşturdu. Görüntüler Amerika Birleşik Devletleri'nde  Amerikan Astronomi Topluluğu'nun düzenlediği toplantıda paylaşıldı. Toplantıda, Arizona Devlet Üniversitesi'nden Dr. Paul Scowen, bu görüntüleri "Eski bir dostun yeni resimleri" olarak adlandırdı.

‘Yaratılış Sütunları’ ilk kez bu kadar net görüntülendi

100 MİLYON YILDIZ İNCELENECEK

Yaradılış Sütunları, Kartal Bulutsusu (Eagle Nebula) adlı yıldız kümesinde yer alıyor.
Hubble, Kartal Bulutsusu'nun ilk görüntülerini 1995 yılında çekmişti. Bugüne kadar sayısız kitapta, filmde ve kıyafette kullanılan görüntülerde, yıldızlardan oluşan sütunlar dalgalanıyormuş hissi veriyordu. Yeni fotoğraflar sayesinde çok daha fazla açı ve iki katı çözünürlükte görüntü elde edildi.



İKİ MİLYON IŞIK YILI UZAKTA

Yeni görüntüler son birkaç haftadır inceleniyor olsa da, Dr. Scowen bazı yıldızların yerlerini değiştirdiklerini söyledi. Fotoğrafların 39 ay boyunca üç farklı ışık dalgası kullanılarak çekildiği belirtildi. Böylece iki milyon ışık yılı uzaklıktaki galakside yer alan 100 milyon yıldız, çözünürlüğü yüksek görüntüleri sayesinde incelenebilecek.