ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Yemen'de 12 Mayıs salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edildiğini açıkladılar.

Fransa'nın başkenti Paris'teki ABD Büyükelçiliği rezidansında bir araya gelen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el-Cubeyr ile ABD Dışişleri Bakanı Kerry, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlediler.

Toplantıda konuşan Kerry, "Yemen'de 12 Mayıs Salı günü saat 23.00'ten itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edilmiştir. Ateşkes barış anlamına gelmiyor. Her halükarda Yemen'de taraflar siyasi çözüm bulabilmek için müzakere masasına geri dönecekler" dedi.

Kerry, Yemen halkının ihtiyaçlarının karşılanması ve barışçıl bir çözüm bulunması için Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ve onlara destek verenlere ateşkes fırsatını kaçırmamaları yönünde uyarıda bulundu.

El-Cubeyr ise insani amaçlı ateşkesin bölgedeki şartlara bağlı olarak 5 günden sonra uzatılabileceğini kaydetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el-Cubeyr, Suudi Arabistan'da Kerry ile dün yaptığı görüşme sonrası Yemen'de Husiler'e karşı düzenlenen operasyonlara 5 gün süreyle ara verilebileceğini açıklamıştı.

El Kaide sözcüsü Yemen'de öldürüldü

El Kaide sözcüsü Yemen'de öldürüldü