Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri Sa'da kentinde Husilerin kontrolündeki kültür merkezi, et-Tevhid kız okulu ve 22 Mayıs Polis Merkezi'ne hava saldırıları düzenledi.Husilerin aylardan beri, söz konusu yerleri kendilerine askeri merkezler olarak kullandığını belirten görgü tanıkları, koalisyon güçlerinin saldırılarında ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.


Görgü tanıkları, koalisyon güçlerinin hava saldırılarının, Husilerin, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran kentine havan toplarıyla düzenlediği saldırılara karşılık gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. Suudi Arabistan basınında çıkan haberlerde, Husiler tarafından atılan havan toplarının kentteki evlere ve hastanelere düştüğü, olayda ölü ve yaralı olmadığı ileri sürülmüştü.

KARANLIK FIRTINASI'NDAN UMUDA DÖNÜŞ

Ülkedeki Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını söylemişti.

Yemen'e askeri harekat

Yemen'e askeri harekat