Star Wars (Yıldız Savaşları) filmlerinde şeytani imparatorluk güçlerine karşı savaşan erdemli Jedi şövalyelerinin felsefesi gerçek hayatta da bazı kesimlerin inancı haline gelmiş durumda.

[caption id="attachment_1008052" align="aligncenter" width="670"] Her gün yaklaşık 1000 kişinin Jedizm'i benimsediği belirtiliyor[/caption]

HER GÜN 100 KİŞİ JEDI OLMAK İÇİN BAŞVURUYOR


Filmlerdeki Jedi öğretilerinden esinlenerek 2001 yılında ilk 'Jedi Tapınağı'nı kuran Daniel Jones adlı Büyük Britanya vatandaşı, "Taleplere yetişemiyoruz. İnsanlar Jedilarla ilgili daha fazla bilgi almak için başvuruyor. Bizim için çok olumlu" diyor. Jones, günde yaklaşık 1000 kişinin kendilerine başvurduğunu ve Jedi olmak için ilk adımı attığını da ifade ediyor.



Kendilerini 'Jedi' olarak tanımlayanların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ederken, şu anda 265 bin 700 kişi Jedi olduğunu söylüyor.  2011 Ulusal Nüfus Sayımları'na göre Avustralya'da 65 bin, Kanada'da 9 bin, Çek Cumhuriyeti'nde 15 bin 70, İngiltere'de ise 176 bin 600 kişi Jedi olarak kayıtlı durumda.



İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, 'Jedi dini'ne geçiş için internet üzerinden bir form doldurulup, ardından da 10 derslik bir eğitim programına girildiğini belirtiyor.


"JEDI ÖĞRETİSİNİN ÖZÜ İNSANA DAİR"


Star Wars filmleriyle Jedi öğretisi arasına mesafe koymaya çalışan Jedi temsilcileri, "Filmler tamamen kurgu. Jedi öğretisinin özünde insana dair şeyler var: Hisler yoktur, iç huzur vardır. Cehalet yoktur, bilgi vardır. Zihinlerimizi temiz tutabilmek için meditasyonla kötü hisleri uzaklaştırmalıyız" diyor.

BBC