Beşar Esad karşıtı gruplara yakınlığıyla bilinen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG (Kürt Halk Savunma Birlikleri)'nin Rakka'nın kuzeyindeki stratejik bir askeri üssü ele geçirdiğini ifade etti. Gözlemevi, IŞİD militanlarının savunma mevzilerini geri çekerek, örgütün kalesi olarak kabul edilen Rakka sınırlarına kadar getirdiğini aktarıyor.

ABD DESTEK VERİYOR

Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa kentinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin Rakka'ya doğru kaçtığı da ifade ediliyor. YPG'nin IŞİD'e karşı ilerleyişine ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun da hava saldırılarıyla destek verdiği belirtiliyor. Reuters haber ajansına konuşan YPG sözcüsü Redur Xelil de Rakka'nın 50 kilometre yakınına kadar ilerlediklerini söyledi ve "Yenilgiye uğradılar" dedi.

"IŞİD EN GÜÇLÜ OLDUĞU YERLERDE DAĞILIYOR"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kurucusu Rami Abdurrahman da IŞİD'in en güçlü olduğu bölgelerde YPG'nin yakaladığı momentumu "İslam Devleti (IŞİD) en güçlü olduğu yerlerde dağılmış durumda" sözleriyle yorumladı. IŞİD 2 gün gibi kısa bir sürede Tel Abyad'ı YPG ve müttefiki Burkan El Fırat adlı çatı örgüte kaybedince, Suriye'deki ikmal yolları da önemli bir darbe almıştı.

75 IŞİD’li öldürüldü!

75 IŞİD’li öldürüldü!

IRAK'TA ÜST DÜZEY IŞİD KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada ise Irak'ta IŞİD'e yönelik devam eden hava saldırılarında üst düzey bir örgüt komutanının öldürüldüğü belirtildi. 2012 yılında Libya'nın başkenti Bingazi'de ABD Büyükelçiliği'ne yönelik bombalı saldırıları planlayan Ali Avni el-Harzi'nin 15 Haziran'da Musul'da öldürüldüğü belirtildi.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında "El Harzi'nin öldürülmesi IŞİD'in Kuzey Afrika ile bağlantılarını zayıflatacak" dendi.

İngiltere ile Türkiye arasında 'IŞİD kırmızı hattı'

İngiltere ile Türkiye arasında 'IŞİD kırmızı hattı'