Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunarak, önümüzdeki dönemlerde radikal değişiklikler yapacaklarını söyleyen Nabi Avcı, başladığı okula 4 yıl kesintisiz devam etmeleri için maddi manevi özendirici birtakım tedbirler alacaklarını da dile getirdi.


Öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine önemli açıklamada bulunan Avcı, şubat ayı içerisinde 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti.  Konuyla ilgili, "Peki bu atamanın Doğu Anadolu bölgesine mi olur?" sorusu üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şu anda doğu bölgelerindeki öğretmen açığının Türkiye geneliyle eşitlendiğini söyledi. Avcı, öğretmen yoğunluğu olarak bazı doğu illerinin batı ve orta anadolu illerini geçtiğini dile getirerek, buradaki sorunun eş durumundan tayinlerle bu dengenin sürdürülememesi olduğunu dile getirdi

Tayin sirkülasyonunu da bir düzene oturtacaklarını söyleyen Avcı, "Öğretmenler atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için arkadaşlarımıza da ilave birtakım imkanlar sağlayacağız. Yani kuru kuru mecburiyet çok işe yaramayabilir, doğru da olmayabilir. Ancak maddi manevi özendirici birtakım tedbirlerle çeşitli bölge ve okullarımızda hizmet veren öğretmen arkadaşlarımızı en azından 4 yıl kesintisiz olarak başladığı okulda görevini devam etmesini istiyoruz" dedi.