Türkiye’de öğretmen olmak ekonomik sıkıntılarla uğraşmak yanında öğrenci ve veliden şiddete maruz kalmak anlamına da geliyor ne yazık ki. Öğretmene şiddete karşı eğitim sendikaları yine tepkili ve yine bir aradaydı.

Tarih öğretmeni Suat Özdemir'in bir öğrenci velisi tarafindan darp edildiği iddiası öğretmenler ve sendikalar tarafından protesto edildi. Foto: CİHAN


Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Suat Özdemir'in bir öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddiası öğretmenler ve sendikalar tarafından protesto edildi. Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen Elazığ şube başkanları ile öğretmenler, okul bahçesinde yaptıkları basın açıklamasında tarih öğretmeni Suat Özdemir’in darp edilmesini kınadı. Açıklama esnasında, "öğretmene uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.

İddiaya göre Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Suat Özdemir, 9 sınıf öğrencisi, M.Y’yi sınıfta sırayı yakmaya çalıştığı ve sigara içtiği için hakkında rapor tutulduğu ve velisinin okula davet edildiği belirtildi. Okula gelen öğrenci velisi O.Y. öğretmene tekme ve yumrukla saldırdığı ve öğretmeni darp ettiği iddia edildi. Darp edilen öğretmenin şikayetçi olduğu belirtildi.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde toplanan öğretmenler ve sendika temsilcileri olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

"ÖĞRETMENLERİN İTİBARLARI İADE EDİLSİN"

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi,

"Oluk, oluk şiddet, şehvet, ahlaksızlık ve saygısızlığın özendirildiği televizyon kanallarına artık yeter diyoruz. Geçtiğimiz cuma günü bu okulda bu menfur saldırıya maruz kalan öğretmenimize geçmiş olsun diyoruz. Öğretmenlere saygı duyulmasını, itibarlarının iade edilmesini istiyoruz.” dedi.

"SİYASİLER ÖĞRETMENİ RENCİDE EDİCİ KONUŞTUKÇA ŞİDDET ARTIYOR"


Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe de,

"Son zamanlarda öğretmene şiddet artarak devam etmektedir. Bu zaman zaman siyasilerimizin kamuoyunda öğretmenlik mesleğini rencide edici konuşmalarından bir de ortaöğretim disiplin yönetmeliğinin yetersiz olmasından kaynaklı öğretmenlerimiz şiddete maruz kalmaktadır. Eğitim sendikaları ortak paydamız milli manevi değerlerimiz öğretmen arkadaşlarımızın, eğitim çalışanlarımızın mağduriyetlerinde her zaman bir araya gelip tek yürek karşı çıkmalıyız. Bu menfur saldırılar artarak devam etmektedir. Gazi Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde saldırıya uğrayan öğretmen arkadaşımıza yapılanı lanetle ve şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

"TEPKİLERİMİZİ DAHA DA ÇOĞALTACAĞIZ"


Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fuat Koç ise şunları dile getirdi:

"Öğretmenin sözde kullandığı şiddetin artık manşet olmaları işi bu noktaya kadar getirmiştir. Şu bilinsin ki hiçbir öğretmen arkadaşımız sahipsiz değildir. Sendikalar olarak farklı görüşleri savunabiliriz. Ama öğretmen ve okullarımızın güvenliği açısından huzurlu bir ortamın sağlanması eğitim ve öğretimin gerçek objektif bilimsel anlamada yürütülmesi için elbette ki beraber harekete edeceğiz. Bu tür tepkilerimizi daha da çoğaltacağımızı ve bununla birlikte en yetkili organların öğretmenlerin güvenliği başta olmak üzere huzurlu bir eğitim ortamını sağlaması için gerekli çalışmaları yürütmesini ve sendikaların da bu işe dahil olmasını talep ediyor öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz.”