Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 21 Ekim 2015’te yayımladığı kararına göre, 2016-2017 öğretim yılında ilkokul 2. sınıf öğretim programına Arapça dersi konuldu.

[caption id="attachment_1009172" align="alignnone" width="670"] Kampanyaya destek verilmesi için binlerce vatandaş sosyal medya adreslerinden paylaşımda bulundu ve destekleyenlerin sayısı 40 bini geçti.[/caption]

Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulu'nun bu kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. İlkokul 2. sınıf öğretim programına Arapça dersi konulmasına tepkiler sürerken, sanal ortamda da imza kampanyası başlatıldı. Vatandaşlar, 'change.org' sitesinde konuya yönelik tepkilerini dile getiriyor.

Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulu'na seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar, uluslararası kampanya sitesi olan "www.change.org" üzerinden "2016-2017 öğretim yılında ilkokul 2. sınıf programına Arapça dersi konulmasın!" başlıklı bir elektronik imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın gerekçesinde şu ifadeler yer alıyor:

"DÜNYADA ARAPÇA NE KADAR GEÇERLİ BİR DİL?"

" Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 21 Ekim 2015’te yayımladığı kararına göre, 2016-2017 öğretim yılında ilkokul 2. sınıf öğretim programına Arapça dersi konuldu.

El yazısı mecburiyetinin getirdiği zorluklar yaşanırken üstüne bir de bu uygulamanın getirilmesi, o küçücük çocukları iyice zorlayacak ve okuldan soğutacaktır. Ailelerin ve öğretmenlerin çok fazla zorlanmasına neden olacaktır.

İlkokulda öğrendikleri bu dil, orta okul ve lise yıllarında İmam Hatip okullarını tercih etmeyen öğrencilerin ne işine yarayacaktır? Ayrıca dünyada Arapça ne kadar geçerli bir dildir? Alınan bu kararı tamamen siyasi buluyorum."

Kampanyaya destek verilmesi için binlerce vatandaş sosyal medya adreslerinden paylaşımda bulundu ve destekleyenlerin sayısı 40 bini geçti.

Kampanyaya imzalarıyla destek verenler oldukça çarpıcı yorumlarda da bulundu. İşte o yorumlardan bazıları:

"DUA İLE KURTARIRLAR ÜLKEYİ"

- Biz 'Türk'üz çocuklarımızın Türkçe yazıp okumasını istiyoruz. Maksat yabancı bir dil öğrenmeleri ise dünyada geçerli bir dil olsun...

- Amaç zaman içinde Atatürk'ün getirdiği Latin alfabesini ortadan kaldırmak. Atatürk'ün bütün yeniliklerini yok etmek olduğu gibi...

- Burası laik Türkiye ve dili Türkçe ise Arapça öğrenmek isteyenler bunu kişisel olarak öğrenebilir, çocuklarına öğretebilir..

- 12 senelik eğitimle bile dünyanın en çok konuştuğu dil İngilizce'yi öğretemeyen sistem üzerine bir de Arapça ekliyor. Dua ile kurtarırlar ülkeyi.

- Böyle bir şey Türkiye'yi ileri götürmez. Bununla neyi amaçladıklarını biliyoruz. Bunu sadece iktidarın istemediğini onları iktidar yapan emperyalistlerin de istediğini geri kalmış bir toplumu daha sömürecekleri için istediklerini de biliyoruz şiddetle karşıyız.

- Arapça konuşulan bir coğrafyada 22 sene hiç Arapça öğrenmeden yaşabilmişsem, Türkiye'de Arapça öğrenmeye hiç gerek yok...

- Uygulayan olarak el yazısında bile çocukların nasıl zorlandığını görüyorum. Bu alfabe ile okul hayatlarına yeni kabuslar eklemenin anlamı yok. İsteyen diğer dilleri öğrenmek için nasıl kurslara gidiyorsa bunu da isteyen gitsin kursta öğrensin.

- OECD sıralamasında çocuklarımız "Kendi okuduğunu anlama" da zaten 65 civarı ülke arasında 45.-46. Sıralarda.Önce bu problemi çözmek gerekir.