Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan ortak sınavlarına katılamayan öğrenciler 12-13 Aralık'ta mazeret sınavlarına girecek. Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki öğrenciler ise ileri bir tarihte belirlenecek mazeret sınavlarına katılacak.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde TEOG Mazeret Sınavları, Bakanlık tarafından belirlenecek tarihlerde yapılacak.


Milli Eğitim Bakanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 25- 26 Kasım günleri meydana gelen çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle yapılamayan TEOG sınavlarının 12- 13 Aralık tarihindeki mazeret sınavlarının da yapılamayacağını açıkladı. Sınavlar, Bakanlık tarafından belirlenecek tarihlerde yapılacak.

"TELAFİ EĞİTİMİ YAPILDIKTAN SONRA SINAVA GİRECEKLER"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan ortak sınavlar 25-26 Kasım tarihlerinde yapılmıştır. Ancak güvenlik tedbirleri nedeniyle Mardin İli Nusaybin İlçesi'nde 25-26 Kasım tarihlerinde sınav gerçekleştirilememiştir. Nusaybin İlçesi'nde güvenlik uygulamaları ve sokağa çıkma yasağı sınavdan sonra da devam ettiğinden, 12 ve 13 Aralık tarihlerinde mazeret sınavı yapılmayacaktır. Nusaybin İlçesi'nde müfredat çerçevesinde telafi eğitimi yapıldıktan sonra, Bakanlığımız tarafından belirlenecek tarihlerde mazeret sınavı yapılacaktır."