Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki heyet, yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik mutabakat zaptını” imzalamak üzere 21-22 Aralık’ta İran İslam Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret, iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki şimdiye kadar gerçekleştirilen “en üst düzey temas” özelliği taşıyor.

YÖK Başkanı Saraç başkanlığındaki heyet’in İran ziyareti, iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki şimdiye kadar gerçekleştirilen “en üst düzey temas” özelliği taşıyor. 



Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile bazı YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinden oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yükseköğretim alanında kapsamlı bir işbirliğine yönelik bir dizi görüşmelerde bulunmak, yükseköğretim kurumları ile eğitim, bilim, teknoloji ve yenilik odaklı deneyimlerin paylaşılmasını ve ortak etkinliklerin gerçekleştirilmesini sağlamak ve bu amaca yönelik, “Yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik mutabakat zaptını” imzalamak üzere 21-22 Aralık’ta İran İslam Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirecek.

YÖK Başkanı Saraç başkanlığındaki heyetin İran ziyareti, iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki şimdiye kadar gerçekleştirilen “en üst düzey temas” özelliği taşırken, Türk heyetinin İran ziyaretinde, Bilim ve Teknolojiden sorumlu İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sattari, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Farhadi, İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanı Hashemi ve İran Ulusal Bilim Vakfı’nın Başkanı Zargham ile görüşmesi öngörülüyor.

Başkan Saraç başkanlığındaki heyette YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Atatürk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Abdullah Gül Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk– Alman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gebze Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve İstanbul Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca bulunuyor. ANKA