Ayla ÖZDEMİR

Bilim dünyasının iki önemli ismi, başarılarıyla ülkemizi gururlandıran Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve dünyanın en akıllı kadınları arasında gösterilen Prof. Dr. Feryal Özel, Chicago'da düzenlenen bir panelde buluşacak.

İki bilim insanımız da sayısız başarılara imza atarak bir çok ödül aldı. İkisi de başarılarını Ulu Önder Atatürk'e ve onun ilkelerine borçlu olduklarını söylüyor.


Prof. Dr. Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya ödülünü alan Türk bilim insanı...Yayınlanmış 415 bilimsel makale ve 33 kitabı bulunan Sancar, ABD Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik bölümü öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı.

Prof. Dr. Feryal Özel ise dünyanın en önemli birimlerinden biri olan NASA’da çalışan ve çok genç yaşta önemli başarılara imza atan bir astrofizikçi . Dünyanın en akıllı kadınları arasında gösterilen Özel, karadelikler, nötron yıldızları ve Einstein’ın rölativite teorisi üzerinde çalışıyor. Çalışmaları hem teorik fizik hem de uzay gözlemleri üzerine kurulu. Birçok kurumda proje ve görevleri var ama şu anda astrofizik alanında dünyada ilk sıralarda yer alan Arizona Üniversitesi’nde profesör. 

'BİLİM VE TOPLUM' KONULU PANELDE BİR ARAYA GELECEKLER

İki bilim insanımız da sayısız başarılara imza atarak bir çok ödül aldı. İkisi de başarılarını Ulu Önder Atatürk'e ve onun ilkelerine borçlu olduklarını söylüyor. Türkiye'nin bu iki gururu Nisan ayında Chicago'da düzenlenecek bir panelde bir araya gelecek.

Prof. Dr. Feryal Özel, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'la 2 Nisan'da aynı panelde konuşmacı olacaklarını belirterek, "Kendisiyle 'Bilim ve Toplum' konusunda sohbet etmek çok keyifli olacak." Dedi.