Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  NTV'nin sorularını yanıtladı. Zeybekci, faiz indiriminin zamanında yapılmamasının maliyetinin 15 milyar TL olduğunu söyledi. Bakan Zeybekci "Faizlerin uygun seviyeye inmesini istemek hakkımız. Dövizde dalgalanma olmadan faizler düşürülebilirdi. Faiz indirimi konusunda hala atılacak adım var" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan-Merkez Bankası Başkanı Başçı görüşmesine de değinen Ekonomi Bakanı, "MB ile görüşmede "tatlıya bağlandı" tanımı diyaloğun sürmesi için kullanıldı" dedi.

TÜRKİYE BU FAİZİ HAK ETMİYOR

Zeybekci faiz tartışmalarına ilişkin şöyle devam etti: "Türkiye'de hiç kimse bu faiz oranları için uygun diyemez. Türkiye bu yüksek faiz oranını hak etmiyor. 2014 Ocak ayında çok abartılı bir faiz artışı yapıldı. MB'nin piyasanın önünden gitmesi lazım. Faizlerin daha önce düşürülmesi gerekiyordu"

GÜÇLÜ DOLAR ABD'Yİ RAHATSIZ EDECEK

Döviz kurlarındaki hareketlilik konusunda ise Zeybekci, değerli doların ABD'yi rahatsız etmeye başlayacağını belirterek "Türkiye'deki kur dalgalanması Türkiye kaynaklı bir gelişme değil. Kura müdahale etmemek lazım" şeklinde konuştu.

MOODY'S'İN YORUMU SAĞLIKSIZ

Moody's'in değerlendirmesine de değinen Bakan Zeybekci, Moody's'in bankalarla ilgili yaptığı yorumu çok sağlıksız bulduğunu açıkladı. Zeybekci Türkiye'deki bankaların kârlılığının iyi seviyede olduğunu belirtti. Zeybekci "Türkiye büyümek zorunda ve büyümek için her şeye sahibiz. Türkiye'nin yüzde 3'ün altında büyümesi bizi başarısız kılar" dedi.