Foto: Reuters


Borsanın bugün veri akışının sakin olması ve yarın gerçekleşecek olan TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde yön arayışına devam ederek yatay bir açılış yapması bekleniyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.23 düşüşle 98.1250 seviyesinde işlem görüyor.

Hafta başında Çin'den açıklanan ekonomik büyüme rakamlarının yüzde 6.9 ile beklentilerin hafif üzerinde fakat 2009'dan bu yana ilk defa yüzde 7'nin altına düşmesiyle yatırımcılar temkinli bir duruş sergilerken, ABD borsaları da dünü hafif yükselişlerle kapattı.

TCMB'nin yarın yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında önemli bir politika değişikliği beklenmezken, piyasaların gözü Perşembe günü gerçekleşecek olan ve daha fazla parasal genişleme önlemlerinin duyurulabileceği Avrupa Merkez Bankası toplantısında olacak.

Gedik Yatırım günlük borsa raporunda, "Bugün BIST-100 endeksinde yatay bir açılış bekliyoruz. Açılış ile beraber yön arayışı devam edecektir" dedi.

Öte yandan bugün açıklanacak önemli bilançolar arasında piyasaların kapanmasının ardından gelecek olan Türk Telekom bilançosu bulunuyor.     

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları emtia fiyatlarında yaşanan düşüş ve Çin'deki ekonomik büyüme verileri sonrası risk iştahının azalması ile düşerken, euro ise Avrupa Merkez Bankası'nın daha fazla parasal genişleme önlemleri almasının mümkün olduğu toplantı öncesi 10 günün en düşük seviyesine geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 kayıp yaşadı.

Shanghai borsası yüzde 0.4 gerilerken, Güney Kore yüzde 0.1 düştü, Japonya Nikkei endeksi ise yüzde 0.3 yükseldi.