Yıl sonu nedeniyle piyasada hacimler oldukça azalırken; bir süredir gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha iyi bir performans gösteren dolar/TL teknik seviyenin düşük hacimle kırılmasıyla 6 Ekim'den beri ilk kez 2.98'i aştı.

Bankacılar "önemli bir teknik seviye" olarak gösterdikleri 2.9350 seviyesinin kırılması sonrası düşük hacim nedeniyle hızlı bir yükseliş yaşandığını ve ABD Merkez Bankası (Fed) öncesi gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde satış baskılarının devam ettiğini söylediler.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Gelişmekte olan ülke para birimleri önümüzdeki hafta Fed'den beklenen faiz artışı öncesinde baskı altında. Dün açıklanan ve piyasa beklentilerini karşılamayan reform paketine bile olumsuz tepki vermemiştik ki, borsa ciddi bir tepki verdi. Tüm bu olumlu seyirde petrol fiyatlarındaki düşüş önemli bir etkendi" dedi ve ekledi: "Ancak TL'nin son çeyrek başından beri gösterdiği performansı devam ettirebileceği sağlam gelişmeler şu an için yok. 2.9350 seviyesinin de kırılmasıyla bugün sert bir tepki gördük. Düşük hacimde olması da hareketin sert olmasının bir başka nedeni."

BORSA İKİ YILIN DİBİNDE

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yüzde 2,87 değer kaybederek 70.280,34 puan ile 31 Mart 2014 tarihinden bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 2.073,82 puan azalırken toplam işlem hacmi 4,9 milyar lira olarak gerçekleşti.