Merkez Bankası için kritik önem taşıyan Ocak ayı enflasyon verisi açıklandı. 2014'ü yüzde 8,17 ile kapayan yıllık enflasyon, Ocak ayında 0,93 puan düşerek, yüzde 7,24'e geriledi. Enflasyonda düşüş 1 puanın altında kaldı ve Merkez Bankası ara toplantıdan vazgeçti. Yıllık bazda son 19 ayın en düşük enflasyonu görülürken, aylık TÜFE yüzde 1,10 artış kaydetti. Tüketici fiyatları bazında Ocak ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 61,19 ile patlıcan oldu. Aylık en yüksek artış yüzde 4,19 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti.


MERKEZ BANKASI: ARA TOPLANTI YOK


Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ocak'ta enflasyonda 1 puanın üzerinde düşüş olması durumunda 4 Şubat'ta erken toplantı yapabileceklerini söylemişti. Enflasyonun Ocak'ta yıllık bazda 1 puanın altında düşmesi sonrası Merkez Bankası ara toplantı yapmama kararı aldı.

"Uygulanmakta olan temkinli para ve likidite politikaları sonucunda enflasyon göstergeleri iyileşmeye devam etmektedir. Para Politikası Kurulu enflasyon görünümünü 24 Şubat toplantısında detaylı bir şekilde ele alacaktır."