Net Holding, şans oyunları ihale şartnamesinin gereklerini yerine getirmek için çalışmalarına devam ettiğini duyurdu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise dün yaptığı açıklamada ihalede ikinci olan şirketle yola devam edileceğini söyledi. Özelleştirme İdaresi ise hala konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Net Holding: Şans oyunları ihale şartnamesi için çalışıyoruz Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, "Özelleştirme İdaresi’nden şu ana kadar herhangi bir ek sürenin verilip verilmediğine dair bir cevap alınmamıştır. İdari şartname gereğince 10 milyon dolar tutarında teminat mektubu verilmiş olup 9 milyon dolarlık kısmı şirketimizin yükümlülüğündedir" denildi ve şöyle devam edildi:

"Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan bir açıklama gelinceye kadar grubumuz ihale şartnamesinin gereklerini yerine getirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Olumsuz bir açıklama geldiğinde idari şartname gereğince söz konusu geçici teminat mektubu Özelleştirme Fonuna irat kaydedilecektir."

Net Holding’den dün KAP’a yapılan açıklamada da, "Özelleştirme İdaresi’nden şu ana kadar herhangi bir ek sürenin verilip verilmediğine dair bir cevap alınmamıştır. İdari şartname gereğince 10 milyon dolar tutarında teminat mektubu verilmiş olup 9 milyon dolarlık kısmı şirketimizin yükümlülüğündedir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan bir açıklama gelinceye kadar grubumuz ihale şartnamesinin gereklerini yerine getirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir. Olumsuz bir açıklama geldiğinde idari şartname gereğince söz konusu geçici teminat mektubu Özelleştirme Fonu’na irat kaydedilecektir" denildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, dün gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, ihalede muhtemelen süre uzatımı olmayacağını ve sürecin ikinci en iyi teklifi veren şirketle devam edeceğini söylemişti.

Geçen yıl 15 Temmuz’da yapılan ihaleye 2.755 milyar dolar ile en iyi teklifi Net Holding’in ortağı olduğu Net Şans-Hitay ortak girişim grubu; ikinci iyi teklifi 2.75 milyar dolar ile ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu vermişti.