Ak Parti Grup toplantısı için Meclis'e geldiği sırada  Sputnik muhabirine değerlendirmede bulunan Bakan Zeybekci, "Böyle bir resmi teklif gelirse, değerlendiririz" dedi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Yunanistan'ın 1,6 milyar Euro'luk borcunu Türkiye'nin üstlenmesini ya da sıfır faizli borç vermesini istemişti.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU "ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Öte yandan AK Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Yunanistan'a yardım için ne gerekiyorsa yapabileceklerini söyledi. Davutoğlu, ""Yunanistan’ın ekonomik krizi aşabilmesi içn, elimizden ne gelirse, turizm ticaret alanlarında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu çerçevede de Yunanistan’ın ekonomik sorunları karşısında, birlikte atabileceğimiz adımları, karışlıklı oturup konuşmak üzere, daha önce planladığımız işbirliği konseyi için Yunanistan’a gideceğiz" dedi.

Yunanistan için kritik gün

Yunanistan için kritik gün


Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 1.6 milyar euroluk borcunu ödemesi bugün son gün. Atina, temerrüte düşerse, belki de euro bölgesinden çıkmasına neden olacak olaylar dizisini başlatmış olacak.