Foto: Reuters


Yunanistan'ın uluslararası kreditörleri, Yunan hükümeti ile reformlar konusunda henüz anlaşma sağlayamadılar. Tarafların arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle Yunanistan'a 3. kurtarma paketi çerçevesinde ilk kredi dilimi çerçevesinde verilecek 3 milyar euronun Ekim ayı içinde serbest bırakılması gereken 2 milyar euroluk bölümü de Kasım ayına kaldı.

Sueddeutsche Zeitung'un AB yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Yunanistan, gerçekleştirmesi gereken 48 reformdan şu ana kadar 14'ünü hayata geçirdi. Yunan hükümeti ile AB, IMF, ESM ve ECB temsilcilerinin Atina'da sürdürdükleri gözden geçirme müzakereleri bankaların sorunlu kredilerle nasıl başa çıkacakları, konut icraları konularında kilitlenmiş durumda. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vladis Dombrovskis, dünden bu yana Atina'da temaslarda bulunarak müzakerelerdeki kilitlenmeyi aşmaya çalışıyor.

9 Kasım'da yapılacak Eurogroup toplantısında Yunanistan için kredi diliminin serbest bırakılmasının ele alınabilmesi için 3. kurtarma paketinin ilk gözden geçirmesinin Perşembe günü tamamlanması gerekiyor.