Euro Bölgesi liderleri, Yunanistan krizini çözmek için yeniden toplandı. 19 ülkenin liderlerin katıldığı ve gece boyunca süren görüşmeler sonunda, ağır şartlar karşılığında Atina'ya üçüncü kurtarma paketi konusunda anlaşma sağlandı. Eurogroup Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroem Dissjelboem, Yunanistan ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

YUNANİSTAN EURO'DAN ÇIKMAYACAK

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmayacağını açıkladı.

Euro Bölgesi liderlerinin Yunanistan ile ilgili toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Juncker, Yunanistan konusunda bir anlaşmaya varıldığını söyledi. Juncker, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

25 MİLYAR EURO

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk da, Yunanistan'ın ciddi reformlar ve mali destek ile kurtarılması için oybirliğiyle anlaşmaya varıldığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Yunanistan bankalarına 25 milyar eroluk fon sağlanacak.

Belçika Başbakanı ise sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Yunanistan ile euro bölgesi arasında anlaşmanın sağlandığını açıkladı.

MERKEL'DEN İLK AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan zirvesinde uzlaşma çıkması sonrasında açıklamalar yaptı. Merkel şunları söyledi:

"Almanya parlamentosuna "tüm inancımla" Yunanistan ile kurtarma programı müzakerelerini başlatmasını tavsiye edebilirim. Adım adım ilerleyeceğiz, anlaşmanın uygulanmaya başlaması güvenin tekrar kurulması için öncelikli. Yunanistan mevcut IMF programının Mart 2016'da sona ermesinin ardından yeni bir IMf programına başvuracak. Alman parlamentosu onay için toplanmadan önce Yunan parlamentosu yardım programının tüm koşullarını onaylamak zorunda. Kreditörlerin temsilcisi üç kurum kurtarma programını izleme görevini sürdürecek. Eurogroup Yunanistan'ın programının ilk gözden geçirilmesinin ardından Atina'nın hak kazandığı kredilerin geri ödemesiz süresinin veya vadesinin uzatılmasına izin vermeye hazır."