AMK GAZETE


BEŞİKTAŞ orta saha transferinde sona yaklaştı. Gökhan İnler’i Leicester’a, Ozan Tufan’ı da Fenerbahçe’ye kaptıran siyah-beyazlılar gözünü Liverpool’un Brezilyalı yıldızı Lucas Leiva’ya dikmişti. Yönetici Erdal Torunoğulları’nın bu futbolcunun transferinde Liverpool’la anlaşmaya vardığı ortaya çıktı. Siyah-beyazlılar, Sambacı’yı kiralamak için İngilizler’le el sıkıştı.

Satın alma opsiyonuyla

SİYAH-beyazlılar kulüple anlaşma yaptıktan sonra gözünü Leiva’ya
çevirdi. İnter’le temas halinde olan Brezilyalı futbolcu ve menajeriyle yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği kaydedildi. Beşiktaş, satın alma opsiyonuyla birlikte Leiva’yı kiralayacak. Eğer Brezilyalı futbolcu başarılı bir performans sergilerse gelecek sezon başında Lucas Leiva’nın bonservisini Liverpool’dan alacak.

Oğuzhan’ın yeri garanti

HEM orta sahada, hem de hücum hattında kıran kırana bir forma savaşı yaşanıyor. Ancak Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, bir futbolcudan vazgeçmiyor: Oğuzhan Özyakup… Mersin karşısında müthiş oynayan gurbetçi futbolcu, 3 asist yaparak yıldızlaşmıştı. Oğuzhan’ı ilk 11’de görevlendirecek olan Güneş, orta sahada Atiba ile Sosa’yla maça başlamanın hesaplarını yapıyor.

Tolgay’a tam destek

VELİ Kavlak ve Tolgay Arslan’ın sakatlıkları sonrasında Beşiktaş’ta Tolga Ciğerci ismi gündeme gelmişti. Hertha Berlin forması giyen yıldız oyuncuyu, Beşiktaş’taki gurbetçi isimlerin yönetime önerdikleri ortaya çıktı. Tolga’yı takım arkadaşı olarak görmek isteyen Beşiktaşlı oyunculara idarecilerin de yeşil ışık yaktıkları kaydedildi.

Lawal’a takas formülü

ORTA saha transferi için Beşiktaş’ın alternatif adayları arasında yer alan Raheem Lawal konusunda Beşiktaş takas formülünü önerdi. Siyah-beyazlılar, Eskişehirspor’a 1 milyon Euro ve Ömer Şişmanoğlu’nu teklif etti. Geçtiğimiz sezon Eskişehir’de başarılı bir dönem geçiren Ömer’e sıcak bakan Es-Es yönetimi, 2 milyon Euro talep ediyor. Pazarlıkların tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi.

Forma yine Tosic’in…

BEŞİKTAŞ’TA yeni transfer Dusko Tosic’in sakatlığı sebebiyle Mersin maçında oynayıp, oynamayacağı belli değildi. Ancak bu karşılaşmada görev yapan Sırp savunmacı, performansıyla da alkış toplamıştı. Teknik direktör Şenol Güneş’in, Trabzonspor karşısında da savunmanın solunda formayı Dusko Tosic’e emanet edeceği öğrenildi.