CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, içinde cemevlerinin ibadethane sayılacağı, zorunlu din dersinin çıkarılacağı 18 maddelik İnanç Özgürlüğü Paketi hazırladı.

Tanrıkulu, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

-SEVGİ VE HOŞGÖRÜ GÜNÜ TEKLİFİ-
Teklifin getirdiği düzenlemeler şöyle:
2 Temmuz Sevgi ve Hoşgörü Günü olacak. Bu günde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile tören düzenlenecek. Sevgi ve hoşgörü günlerinde düzenlenecek törenlerle ilgili yönetmelik, kanunun yayımı tarihinden itibaren üç ay içinde, Devlet Bakanlığı, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim Bakanlıklarınca ortaklaşa düzenlenecek.

-MADIMAK OTELİ UTANÇ MÜZESİ OLSUN-
2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta meydana gelen üzücü olayın unutulmaması ve yaşamını kaybeden yurttaşların anısına, olayın gerçekleştiği Madımak Oteli, Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Utanç ve Yüzleşme Müzesi” haline getirilecek ve olayın meydana geldiği yerde yarışma yoluyla bir anıt yaptırılacak.

GADİR HUM BAYRAMI RESMİ TATİL OLSUN
Gadir Hum Bayramı dini bayramlar arasına alınacak ve o gün resmi tatil olarak kabul edilecek. Gadir Hum Bayramı Arefe günü saat 13.00’ten itibaren 1,5 gün olacak.

-HIZIR ORUCU TATİLİ OLACAK.-
1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü tatili ve her yıl Miladi Takvime göre Şubat ayının ikinci haftası Perşembe günü için Hızır Orucu tatili olacak.
Cemevi ibadethane sayılacak.

“DİN” HANESİ ÇIKARILACAK
Nüfus cüzdanlarında “din” hanesi çıkarılacak. Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler de çıkarılacak.

-ZORUNLU DİN DERSLERİ KALKSIN-
Zorunlu din dersleri seçmeli ders haline getirilecek. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda okutulan seçimlik dersler arasında yer alacak. ‘Zorunlu’ ibaresi ‘seçimlik’ ibaresiyle değiştirilecek.