İngiltere’de haftanın sonucu en çok merak edilen karşılaşmasında gülen taraf Liverpool oldu. Konuk ekip 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada güçlü rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.


Maça iyi başlayan taraf ev sahibi Chelsea oldu. Soldan Azpilicueta’nın ortasına kafayı vuran Ramires takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının bundan sonraki bölümü orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarı bu skorla mı bitecek denirken Coutinho sahneye çıktı ve sol ayağıyla attığı harika golle durumu 1-1’e getirdi.

Liverpool ikinci yarıda daha üstün olan taraftı. 74’te Coutinho bu sefer sağ ayağıyla Begovic’i avlarken son darbeyi 83’te Benteke indirdi ve Liverpool 3-1 öne geçti.  Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Liverpool sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Klopp, Liverpool’un başında ligdeki ilk galibiyetini alırken, bu sezon işleri bir türlü yerine koyamayan Mourinho ise yine sahadan malup ayrıldı. Premier Lig’de gelecek hafta Liverpool kendi sahasında Crystal Palace ile karşılaşacak. Chelsea ise Stoke City deplasmanına konuk olacak.