İzmir'de Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından toplanan Ege Üniversitesi Senatosu 23 Şubat Pazartesi gününden itibaren üniversitenin tüm bölümlerinde eğitime 3 gün süreyle ara verilmesi kararını aldı.

Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde Cuma günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı olan Fuat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Bu olaydan sonra toplanan Ege Üniversitesi Senatosu eğitime 3 gün ara verildiğini açıkladı. Senatodan yapılan açıklamada, 'Üniversitemiz kampüsünde 20 Şubat 2015 Cuma günü akşam saatlerinde, başlangıçta bir öğrenci anlaşmazlığı şeklinde ortaya çıkan olay giderek çatışmaya dönüşmüştür. Alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen öğrencilerin birbirini yaralamasıyla sonuçlanan çatışmada ne yazık ki bir öğrencimiz kaybedilmiş, altı öğrencimiz de yaralanmıştır. Sağlık Bakanlığı ambulansları yaralıları hastanelere zamanında yetiştirmiş olsa da maalesef ağır yaralı bir öğrencimiz tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştır. Ulusumuzun geleceği olan ve yaşamın en dinamik yıllarında yükseköğrenimlerine devam eden genç insanların böylesine zarar görmesi ve kaybedilmesi, toplumun tüm kesimleri gibi üniversitemizi de derin bir üzüntüye boğmuştur.



Yaşam hakkını en temel insan hakkı olarak gören Senatomuz, Ege Üniversitesi'nin adının hiç arzulanmayan bu tür olaylarla birlikte anılmasından ötürü ayrıca üzgündür. Bilimsel bilginin öğretimini ve şiddet içermeyen her düşüncenin demokratik bir ortamda ifade edilmesini temel ilke olarak benimseyen Üniversitemiz, kuşkusuz huzur ortamı içinde yoluna devam edecektir. Her türlü şiddeti reddeden Senatomuz, en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizi ve herkesi sağduyulu davranmaya davet eder' denildi.