17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından yapılandıkları devlet kadrolarından bir bir tasfiye edilmeye başlanan Gülen Cemaati mensupları yaklaşan seçimler öncesinde AKP'ye "darbe" vurmanın planlarını yapıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimler öncesi ortaya saçılan, "devlet yönetimindeki kirli ilişkileri deşifre eden kasetlerden sorumlu tutulan cemaat" şimdi ise farklı yöntemler arıyor. Gülen cemaatinin son planı ise "duvar yazıları".

Gülen cemaatinin kalemlerinden Emre Uslu son yazısıyla cemaate "AKP'yi sandıkta yıkma" taktikleri verdi.

Yazısında "Peki, Cemaat AKP’yi nasıl itibarsızlaştırır? Onun meydanlarda halka korku veren zorbalığının içini nasıl boşaltır?" sorusuna cevap arayan Uslu, cemaatine çok konuşulacak önerilerde bulundu.

Emru Uslu'nun konuyla ilgili yazısı şöyle:

1) AKP’nin gücünün içini boşaltmanın bir yolu mizahtır. Toplumda baskılar arttıkça hiciv sanatı da büyür. Gezi olaylarında Erdoğan’ın ve AKP’nin karizmasını çizen en önemli araçlardan biri duvar yazılarıydı. Türkiye’de mizah patlamasının yaşandığı Gezi’den sonra Erdoğan karikatür kişiliğe dönüştürüldü.

Cemaat, üstüne olanca zorbalığıyla gelen AKP’yi ve onun kural tanımaz gücünü mizah ile karikatürize ederek AKP’nin zorbalığının içini boşaltabilir. Bu, meydanda kendisini kırbaçla döven zalimin suratına tükürmenin bir yöntemidir…

2) AKP havuz medyası sayesinde Türkiye’nin ulusal gündemini manüple etmeyi başarıyor. Televizyonlar susturularak, gazeteler baskı altına alınarak, ulusal düzeyde sürdürülmesi gereken tartışmaların üstü örtülüyor. Ancak yerel düzeyde halk patlama noktasına gelmiş durumda. Yerelde sadece AKP’lilerin işe alınması, AKP’lilerin hoyratça insanları küçümseyip, yolsuzluk ve hortumlarla, yerel zorbalara dönüşmüş olması insanları bunaltmış durumda.

Cemaatin yerel ağı işte bu noktada çok işe yarar. Her gün yerel zorbalıklar gündeme taşınarak insanların seslerinin duyurulması, AKP’yi oldukça huzursuz edecektir. Bunu önlemenin yöntemi de yoktur. Ayrıca insanlar yerel sorunlarla ilgili haberleri daha yakından izler. Bu nedenle önümüzdeki dönemde Cemaat medyası ve sosyal medya yerel sorunları ve olguları Türkiye gündemine taşıyarak, AKP’nin algılarla oluşturulan AKP’nin itibarını sarsabilir.

Yerel huzursuzlukları insanların gündemine taşımak için medyaya da gerek yok. Cemaat ülkenin her yerinde örgütlü bir yapı. Cemaat AKP zorbalığından kaynaklanan huzursuzlukları ev ev, sokak sokak anlatırsa AKP’nin yapabileceği hiç bir şey yoktur.

Eğer AKP’nin yarattığı yerel huzursuzlukları insanlara anlatırsa, insanlar içinde yaşadığı, ve şahit oldukları huzursuzlukları görmezden gelmeyecektir.

Sonuçta aydınların anlattıkları insanlara dokunmadığından onları ikna etmeyebilir. Ancak yerel huzursuzlukları bizzat yaşayan halk olduğundan, hem onları gündeme getirenlerden memnun olur, hem de halk AKP’nin nasıl bir zorba iktidara dönüştüğün daha kolay anlar…

 

Davutoğlu, Fethullah Gülen'le görüştüğünü itiraf etti

Davutoğlu, Fethullah Gülen'le görüştüğünü itiraf etti