BU sezon sahasında oynadığı 13 maçta rakip filelere 32 gol göndererek sahasında en fazla gol atan takım ünvanını eline geçiren Trabzonspor’la Galatasaray arasında Olcan Adın krizi gerçekleşti. Bordo mavili yönetim, Galatasaray’a transfer olan Olcan’ın 2’nci taksidi ödenmediği için pazar akşamı sahasında oynayacağı sarı kırmızılılara ihtarname gönderdi.

Ligde şampiyonluk yarışının gerisinde kalan Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma yolunda yara almamak için büyük önem verdiği Galatasaray maçında tüm planlarını ilk golü atmak için kuruyor. Rakibine karşı Avni Aker’de oynadığı son 3 maçta 2 mağlubiyet alan bordo mavililer, pazar günkü karşılaşmadan galip ayrılarak taraftarlarına 3 puan hediye etmeyi planlıyor.

GOLCÜ TAKIM OLDULAR

Trabzonspor, bu sezon lig tarihinde evindeki en verimli sezonlarından birini geçiriyor. Avni Aker’de oynadığı 13 maçta 9 galibiyet alan ve sadece 1 kez yenilen bordo mavililer, rakip filelere de 32 gol göndererek iç sahada ligin en golcü takımı olmayı başardı.

İÇERİDE CARDOZO, DIŞARIDA MEHMET EKİCİ

Sahasında 2.4 gol ortalaması yakalayan Trabzonspor’da Oscar Cardozo attığı 15 golün 12′ sini iç sahada kaydetti. Avni Aker’de ayrıca Mehmet Ekici 5, Sefa Yılmaz 4, Özer Hurmacı da 3 gol atarak galibiyetlere katkıda bulundu. İçeride attığı gollere karşılık deplasmanda aynı başarıyı yakalayamayan Trabzonspor, 13 deplasmanda ancak 16 gol atabildi ve 1.2 ortalama tutturdu. Mehmet Ekici 4 golle takımının deplasmanda en fazla gol atan oyuncusu oldu.

OLCAN İÇİN GALATASARAY’A İHTARNAME

Bu arada Trabzonspor ile Galatasaray arasında pazar günkü maç öncesinde Olcan Adın krizi baş gösterdi. Sezon başında 4 milyon euro ve Salih Dursun’un 2 yıllığına kiralanması karşılığında Galatasaray’a verilen Olcan Adın’ın transfer taksitleri aksayınca, bordo mavililer, sarı kırmızılı yönetime ihtarname gönderdi. Geçen yaz 1 milyon euroluk ilk taksiti ödeyen Galatasaray’ın Trabzonspor’a 6 ayda bir, 1 milyon euro ödemesi gerekiyordu.

Ancak Ocak ayından bu yana 2’nci taksiti bekleyen Trabzonspor, sonuç alamayınca Galatasaray’a hem ihtar çekti, hem de Nisan ayı sonuna kadar süre verdi. Bu sürenin sezon sonuna kadar uzayabileceği ancak Galatasaray’ın Trabzonspor’a maddi zorluklar nedeniyle taksitleri ödemekte güçlük çekildiğini bildirdiği öğrenildi.

FUTBOLCU TEKLİF ETTİLER

Ara transfer döneminde de, Galatasaray’ın Abdürrahim Albayrak kanalıyla Trabzonspor’a futbolcu teklif ettiği ve bu yolla transfer taksitlerini kapatmayı denediği iddia edilmişti. Ancak Trabzonspor, hem kadro şişkinliği hem de mali yapıdaki dengesizlik sebebiyle sıcak para girişine ihtiyacı olduğu için bu teklifi kabul etmemişti.