26 yaşındaki ofansif orta saha, Hollanda 1. Ligi’nde attığı goller ve asistlerle sarı-kırmızılıların dikkatini çekti. İki yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncu için Sneijder’den de olumlu referans geldiği belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni yabancı düzenlemesinin kulüplere 14 yabancı kapısını açması, Galatasaray’ın da harekete geçmesine neden oldu. Başkanlık için adaylar çalışmalarını sürdürürken, teknik ekip de sarı-kırmızılılara faydalı olabilecek isimleri bulmak için kolları sıvadı.

Cim-Bom, kaliteli ve düşük maliyetli futbolcuları mercek altına alırken, Hollanda, en uygun pazar olarak ilan edildi. Sarı-kırmızılıların, Hollanda 1. Lig ekiplerinden Groningen forması giyen ve bu sezon golleri ile dikkat çeken Tjaronn Chery’i yakın takibe aldığı belirlendi. Ligdeki 30 maçında 11 golü, 4 de asisti bulunan Surinam asıllı Hollandalı, kulübüyle iki yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Orta sahanın bir çok bölgesinde forma giyebilen, hücum yönü çok iyi olarak kabul edilen 26 yaşındaki futbolcunun düşük maliyetini de dikkate alan Galatasaray’ın, Chery için Wesley Sneijder’den de olumlu referans aldığı belirtildi. Oyuncunun yaklaşık 2 milyon euroya Cim-Bom’a kazandırılabileceği ifade edildi.

Kılıç’a takip

Diğer yandan, sarı-kırmızılı scout ekibinin, Eintracht Frankfurt’un Türk futbolcusu Yılmaz Kılıç’ı da takip ettikleri öğrenildi. 1999 doğumlu oyuncunun savunmada görev aldığı ve henüz genç takımda bulunduğu dile getirildi.