Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde biraraya gelerek GSTV’ye açıklamalarda bulundu.


Galatasaray’ın Süper Lig’in 10. haftasında Eskişehirspor ile ve Beşiktaş’ın da Kasımpaşa ile oynayacağı maçlarda Lukas Podolski ve Mario Gomez’i izlemek üzere Türkiye’ye gelen Joachim Löw, Eskişehirspor maçında izlediği Lukas Podolski için, “Podolski’nin neler yapabileceğini biliyorum.” diyerek, şunları söyledi:

“Lukas’ın oyununu izlemek istedim. İstanbul’u ve Türkiye’yi seviyorum, buraya geldiğim için mutlu oluyorum. Burada çok sevdiğim insanlar var. Dün Galatasaray çok iyi bir oyun ortaya koydu. Takım halinde iyi bir Galatasaray vardı. Podolski’yi 12 senedir tanıyorum. Onun neleri yapabileceğini biliyorum, Hamza Hamzaoğlu ile daha da gelişeceğini düşünüyorum. Lukas’ın daha fazla oynaması gerekiyor. Burada İngiltere’den daha fazla oynuyor. Lukas doğru tercih yaptı. Lukas için Galatasaray’ın iyi bir seçim olacağını söyledim ve bunun arkasındayım. Galatasaray, Türkiye’de büyük bir kulüp, Avrupa ile bağlantıları ve her sezon şampiyonluğa oynuyor. Bunun için Lukas için Galatasaray doğru bir tercihti.”

Alman teknik adam sarı kırmızılı ekibin Alman kökenli defans oyuncusu Koray Günter’in çok şanslı olduğunu belirterek, “Koray’ın Alman altyapısından gelmesi önemli. Belli bir seviyeye geldi ama atması gereken bazı adımlar var. Şu an Koray çok şanslı, sürekli kendisini iten ve geliştirmek isteyen bir hocaya sahip. Benim fikrimi sorarsanız Koray’ın biraz daha kendini geliştirmesi gerekiyor.” dedi.

Löw, alt yapıya önemli temeller attıklarını da belirterek, “Bir takımın 11 isminin yabancılardan oluşması kötü bir durum. Bir kulüpte altyapıdan yetişen oyuncular olması ve oynaması gerek. Bu her zaman mümkün olmuyor ama bir karışım yapmak gerekiyor. Bir takımın 11 yabancıdan oluşması hem kulüp hem de milli takımlar için kötü bir durum. Biz Almanya olarak 10 yıl önce altyapı için önemli temeller attık ve bunun karşılığını şimdi alıyoruz.” diye konuştu.

“TÜRKİYE SÜRPRİZLER YAPABİLİYOR”

Alman teknik adam Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’ne Fransa’ya gidecek olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise “Türkiye’nin EURO 2016’da olması için mutluyum. Bunun için fazla bir sevincim var. Türkiye daha önce yoktu, Türkiye’nin taraftarları olduğu zaman tribünler çok farklı oluyor. Türkiye’nin turnuvalarda olmaması üzücüydü. Türk Milli Takımı turnuva takımı ve her zaman sürprizler yapabiliyor. Ayrıca turnuva içerisinde çok farklı çıkışlar yakalayabiliyor.” diye cevap verdi.

HAMZAOĞLU: LUKAS VE KEVİN’DEN MEMNUNUZ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise bu sabah bir araya geldikleri Joachim Löw’le ilgili yaptığı açıklamada, “İzlenimleri iyi. Hem Lukas’ın hem de Kevin’in bize ve Almanya Milli Takımı’na faydalı olması için çalışıyoruz. İkisinden de memnun olduğumuzu Löw’e söyledik. Koray çok yetenekli. Almanya altyapısı olan Koray bizim için önemli. İnşallah Türk Milli Takımı’nı seçer. Çok yetenekli ve kendi mevkisinde bir numara olabilecek yeteneğe sahip. Biraz zamana ihtiyacı var. Bunu da gösteriyor. Kulübümüz, Koray’dan da memnun.” dedi.

A Milli Futbol Takımı’nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yardımcılığını yapan ve oradan Galatasaray’ın başına geçen Hamza Hamzaoğlu, EURO2016 Fransa’ya gitme hakkını kazanan Türkiye’nin turnuvaya renk katacağını belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemizi, Fatih Hoca’yı ve oyuncularımızı ayrıca Almanya’yı EURO 2016 bileti için tebrik ediyorum. Türkiye turnuvaya renk katacak. Güzel bir turnuva izleyeceğiz. İnşallah güzel katılımlarla bu turnuvayı tamamlarız. Umarım hem Almanya hem de biz başarılı bir turnuva geçiririz. Löw’e başarılar diliyorum.”

Röportajın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Joachim Löw’e 1 numaralı parçalı sarı kırmızılı ekibin formasını hediye etti.