BOLU'da, 4 yıl önce evine 75 TL'lik elektrik faturası gelmesi nedeniyle tartıştığı eşi tarafından 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen 22 yaşındaki Seher Kocaman'ın annesi Feride Ünsal, Özgecan Aslan'ın ölümüyle idam tartışmalarının gündeme gelmesi üzerine, "İdam kararı çıkacaksa eğer geriye de dönük çıksın. Geçmişte öldürülen binlerce kadın var, onlara bunları yapanlar da bu cezadan yeniden yargılansın" dedi.

Bolu'da berberlik yapan Samet Kocaman, 2011 yılının Eylül ayında elektrik faturası nedeniyle tartıştığı iki çocuğunun annesi Seher Kocaman'ı, 14 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Evliliklerinin üçüncü yılında Seher Kocaman'ı öldüren Samet Kocaman, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Büşra ve Kübra'ya cinayetin ardından babaannesi ile dedesi bakmaya başladı. 45 yaşındaki Feride Ünsal açtığı dava ile iki torununun velayetlerini alarak, torunlarını yanına aldı.

Kızının öldürülmesinin ardından çok zor günler geçirdiklerini söyleyen Feride Ünsal, onun fotoğraflarına bakarak gözyaşı döktü. Kızını öldüren Samet Kocaman'ın cezaevinde berberlik yaptığını iddia eden Feride Ünsal, "Yavrumun kokusunu o kadar çok özledim ki onları büyütmek için 22 yıl çile çektim. Kızımı katleden Samet Kocaman'ın cezaevinde berberlik yaptığını öğrendim. Bu bizi daha çok yıprattı. Bu ona ödül mü oldu? Ona ceza vereceklerine cezaevinde çalıştırıyorlarmış. Berberlik yaptığını ve keyfinin yerinde olduğunu belirten haberler gönderiyor. Biz bunları hak edecek ne yaptık" diye konuştu.

Özgecan Aslan'ın ölümüyle idam tartışmalarının yeniden gündeme geldiğini belirten Feride Ünsal, şöyle konuştu:

"Çocuğumun 75 TL elektrik parası vardı ve elektrik faturası yüzünden katledildi. Onun suçu yok ki, hayal dünyasında sadece iki kızı vardı. Onları okutup büyütmek istiyordu. İdam kararı çıkacaksa eğer geriye de dönük çıksın. Geçmişte öldürülen binlerce kadın var, onlara bunu yapanlar da bu cezadan yeniden yargılansın. Sadece Özge kızımızı katleden bundan yararlanmasın. Onlar da en ağır cezayı alsın. Mezarı başına gittiğimde "Yavrum sen kalk ben yatayım" dediğimde ses vermiyor bana. Ben yavrumun kokusunu o kadar çok özledim ki. İki torunumu büyütüyorum, acaba onlar da annesiyle aynı kaderi mi paylaşacaklar diye korkuyla büyütüyorum."

DHA